• Jälgi hooldusjuhiseid. Kangad on väga erinevate omadustega ja vajavad seetõttu ka erinevat pesemistemperatuuri ning hooldust. Riietel oleval infosildikesel on viis märki, mis näitavad pesemise, kuivatuse, pleegituse, keemilise puhastuse ja triikimise nõudeid. Oluline on neid järgida, et kangast võimalikult vähe kahjustada ja riiete esialgset vormi ning suurust säilitada. Tingmärkide seletuse leiad SIIT.
  • Tugevamaid plekke aitab eemaldada sapiseep. Hõõru niisket sapiseepi õrnalt plekile ja lase sellel 10-15 minutit mõjuda. Seejärel pese riideese masinaga või käsitsi tavapärasel viisil. Sapiseep on saadaval pea igas toidupoes.
  • Valgeid riideid saab keemiavabalt valgendada päikese käes kuivatades. Kergemat plekki saab eemaldada, kui panna plekile natuke äädikat ja vett ning seejärel jätad riideeseme päikese kätte.
  • Tumedaid teksapükse on soovitatav enne kandmist äädikalahuses leotada. Puuvill on selline materjal, mis võtab värvi halvasti kinni ja seetõttu värvitakse tehastes teksapükse üldjuhul mitu korda. See ka põhjus, miks püksid alguses värvi võivad anda. Äädikas aitab värvil paremini kangale kinnituda ja teksad püsivad kauem "erksana". Lisaks on teksat mõistlik pesta jaheda veega ja võimalikult harva.
  • Nahktooteid puhasta niisutava seebi ja niiske vatiga õrnalt hõõrudes, ilma üleliigse veeta. Seejärel pühi üle puhta vatiga. Kotte tasub kandmisperioodi välisel ajal hoiustada riidest hoiukotis (sobib ka nt padjapüür). Nii kaitsed kotti tolmu ja mustuse eest.
  • Jalanõudest ebameeldiva lõhna eemaldamiseks võib panna need sügavkülma eraldi kilekotis. Nii ei saa jalanõud märjaks, kuid külm "tapab" bakterid. Samuti võib jalanõusse panna väiksed lavendlikotikesed, mis on looduslikud puhastajad. Tellida saab näiteks SIIT.
  • Villased ja rasked kampsunid laota kuivamiseks pesurestile, aga ära pane neid rippuma. Nii väldid väljavenimist.
  • Topilisust saab eemaldada topieemaldusmasinaga, mida müüakse näiteks elektroonika- ja suuremates käsitööpoodides. Igapäevaselt saab rõivad ilusamana hoida, kui kasutad karvarulli. Eriti hästi toimib see musta värvi rõivaste puhul. Karvarull sobib hästi ka koti sisemuse puhastamiseks.

Kasuta neid teadmisi ja nippe, et oma riideid kauem ilusana hoida.