1. Kõik, keda armastad, surevad ühel päeval

Jah, see kõlab jubedalt, kuid see on tõsi. Keegi meist ei ela igavesti. Kui istud seltskonnaga ühes ruumis, siis alati on ruumis olijatest keegi see, kes sureb viimasena ja keegi on see, kes lahkub esimesena.

Mida tahame öelda? Hooli oma lähedastest. Väärtusta nendega koos veedetud hetki. Ära ole oma lähedaste vastu õel. Ära saada neid sinna, kus seda ja teist. Tõenäoliselt on nad inimesed, kes hoolivad sinust moel või teisel kõige enam.

2. Ainult sina ise saad anda oma elule mõtte

Loome ja paneme oma maailma ise kokku. Kui tahad, et su elul oleks mõte ja et see oleks sisukas, siis pead selle ise looma. Kui istud käed rüpes ja ootad, et miskit imelist juhtuks sinuga niisama, siis võidki ootama jääda. Tahad, et sul oleks kihvt elu? Tee selleks ise ka midagi.

3. Ideaalset kaasat pole olemas

Paljud unistavad veatust partnerist. Inimesest, kellega pole kunagi ühtegi tüli ja kellega on kõik justkui muinasjutus. Võib-olla tundub see esimesed kuud isegi nii, kuid hiljem hakkad oma suhet nii või teisiti pisut muudmoodi nägema. Võid oma suhtest mõelda kui kunstiteosest: sina ja su kaasa olete maalimistarbed, millega saate joonistate lõuendile imelise pildi. Kas ja kuidas seda teete, sõltub juba teist.

4. Elu on mäng

Armud, aga siis kaob armastus. Armud uuesti ja leiad kellegi teise. Aja jooksul jääd vanemaks. Ajad muutuvad. Tekivad erinevad hädad ja soovid, et oleksid teinud noorus midagi teisiti. Millal? Ikka siis, kui olid veel noor ja uljas. Aga kasuta oma võimalusi parem praegu. Tahad midagi teha? Mine ja tee. Kes sind ikka keelab?

Kui elad ise oma elu igavaks, siis nii on. Lõppude lõpuks taandub kõik ikkagi sellele, et langetad ise otsuseid ja valid, mida teed.

5. Kõik saab kord otsa

See punkt sarnaneb esimesele, kuid seda on pisut raskem lugeda. Kõik, mis on su ümber praegu, saab varem või hiljem otsa. Oled noor ja võtad seda iseeneslikult? Kümne aastat hiljem oled aga vanem. Muidugi on tore mõelda tagasi vanadele aegadele. Tundub, et jõudu ja jaksu oli palju rohkem. Muru oli rohelisem ja taevas sinisem. Jah, kõlab nagu tõeline klišee, aga samas olid ka kümne aasta kogemuste võrra vaesem.

Enne meid on elanud palju inimesi. Ka neil on olnud omad mured. Ka nemad on milleski läbi kukkunud ja ka neil on olnud omad soovid-unistused. Nii et ära lase end heidutada, kui kõik ei õnnestu kohe. Elu ongi üks seiklus. Tunne parem rõõmu sellest, mis sul hetkel on. Tulevik tuleb niikuinii, aga minevikku tagasi enam ei saa.

6. Ole väikeste asjade suhtes romantiline

Kuna kõik saab kord otsa, siis proovi armastada seda, mis sul on hetkel. Asjad võivad muutuda paremuse suunas, aga võivad muutuda ka halvemaks. On inimesi, kes rabelevad kogu aeg mingi tuleviku suunas. Ikka selle nimel, et siis kunagi on hea ja siis ei pea enam nii palju pingutama. Aga tegelikult on mõistlik tunda rõõmu väikestest asjadest, mis on sul täna.

Mine homme kooli või tööle mööda teist teed. Mine kuskile mujale sööma. Ära telli alati sama praadi. Loe mõnda uut raamatut. Vaata filmi, mis ei tundu esmapilgul põnev. Tee midagi spontaanset.

7. Ole suurte soovide osas realistlik

Kuigi eelnevate punktide põhjal soovitamine elu tavapärasest pisut vabamalt võtta, siis samas on tähtis aeg-ajalt kahe jalaga maa peal olla. See tähendab, et sea endale realistlikke eesmärke ja liigu nende suunas. Näiteks sa ei saa eeldada, et saad tuntud kirjanikuks vaevata. Et kirjutad paar rida ja oledki kuulus autor. Mõnede asjade nimel tuleb palju vaeva näha. Samas ei tasu pead norgu lasta. Kui su suur soov on saada tuntud muusikuks, kirjanikuks, näitlejaks või kelleks iganes, siis mõtle, kuidas saad selle suunas liikuda ja mida saaksid teha.

8. Mõtle lahendusele ja ära virise

Peaaegu igaüks teab kedagi, kes viriseb alatasa, sest ta pole enda arust oma eluga kuskile jõudnud. Tegelikult on paljuski aga su enda otsustada. Kui tunned, et tahad midagi saavutada, siis mõtle, mida saaksid selle heaks teha. Kas soov on realistlik?

Kui eeldad aga, et kõik asjad tulevad niisama ja pingutada pole vaja, siis eksid. Ükski saavutus ei tule pingutuseta. Proovi mõelda häid mõtteid ja ära lase tagasilöökidel end rajalt kõrvale juhtida. Virisemine ei vii kuskile. Kui midagi tahad, siis mõtle, mis on selle saavutamiseks õige tee.

Allikas: lifehack.org