„Kui tänasel tööturul on ehk veel ameteid, kus saab ka ilma e-oskusteta hakkama, siis tulevikus on e-oskused sama elementaarsed kui kirjaoskus,“ lisas Seeder.

„E-oskused on lai mõiste ja sisaldab endas nii erinevate seadmete kui tarkvarade kasutamist. Väga oluline on võime ise õppida, et oma oskusi konkurentsivõimelisena hoida. Palgainfo Agentuuri, Targa töö ühingu ja Microsofti koostöös läbiviidud töötajate küsitlus näitas, et üle poolte töötajatest ei saa tööandja poolt uute seadmete või tarkvara kasutuse võtul koolitust, mis tähendab, et tuleb ise kohaneda ja õppida,“ rääkis Seeder.

Tema sõnul on tulevikus edukamad just need töötajad, kes on avatud uuendustele, suudavad kiirelt ise uusi oskusi omandada ning juhivad teadlikult oma tööelu. Head e-oskused aitavad end erialaselt täiendada, tööturul orienteerumiseks vajalikku infot leida ning seeläbi end ka paremini müüa. Seepärast on oluline teadvustada e-oskuste vajalikkust nii noorte tööturule sisenejate, tööturul olijate kui ka töötute seas.

Teemanädalat „Terve karjäär“ viib läbi Eesti Karjäärinõustajate Ühing. Tallinna Karjääripäev toimub täna, 27. märtsil 2014 hotellis „Euroopa“ (Paadi 5). Vaata programmi siit!

24.-30. märtsini viib Targa töö ühing koostöös partneritega läbi „E-oskused tööelus“ kampaania, mis on osa üle-euroopalisest teavituskampaaniast Get Online Week. Tallinna Karjääripäeval toimuv ettekanne on üks osa kampaaniast.