1. Kõnni trepist. Suur osa inimesti teeb istuvat tööd ja trepist käimine on hea trenn.

2. Eelista täisteratoite. Unusta poolfabrikaadid, mille sa "viskad" pannile. Jah, korraks saad kõhu täis, aga hiljem on kõht jälle tühi. Ja nii need kilod tulevad.

3. Eelista pähklisegu, kui tahad näksida. Jäta kommipakk poeletile.

4. Tee kodus süüa. Võta kodutoitu ka tööle kaasa. Kui sööd kogu aeg väljas, siis esiteks on see kallis ja teiseks ei pruugi see alati tervislik olla.

5. Söö hommikuti korralikult ja tervislikult. Jah, teame seda tunnet, et hommikul on kiire, süüa ei jõua. Hommikusöök on aga väga oluline. Selle arvelt ei tohiks kindlasti koonerdada.

6. Maga piisavalt. Kui keha saab piisavalt und, taastub see. Jaksad palju rohkem teha. On avastatud, et inimesed, kes ei maga piisavalt, söövad rohkem ebatervislikku toitu.

7. Söö juurvilju. Ei, need pole vastikud. Kui hautatult ei meeldi, siis proovi toorelt. Tee sinna juurde tervislik dipikaste või prae juurvilju pannil ning lisa maitseaaineid. Juurviljad sisaldavad vähe kaloreid ja neis on palju kasulikke kiudaineid.

8. Käi jooksmas ja sõida jalgrattaga. Kui tahad kaalu kaotada, siis pole vaja alustada jõutrennist. Kui kohe joosta ei jaksa, tee kiirkõndi ja liigu sealt tasapisi edasi.

9. Portsjoni suurus loeb. Lisakilod ei tule alati ainult kommidest ja kookidest. Võib-olla oled harjunud sööma väga palju korraga. Ja eriti õhtuti, kui sa enam energiat ei kuluta.

10. Hoia endal silm peal. Kui soovid kaotada kaalu, siis pole see kerge. Hea on, kui sul on täpne ülevaade, mida pistsid suhu ja kui palju liikusid.

11. Joo rohkem vett, kui oled harjunud. Joo päevas 8-12 klaasitäit vett.

12. Kui küpsetad, lisa vähem suhkrut. Kooki süües tarbime tahtmatult palju suhkrut, mis ei mõju meile hästi. Niisiis on mõttekas küpsetada harva või lisada küpsetistesse nii vähe suhkrut, kui on võimalik.

13. Leia endale toetav sõber, kellega koos saad trenni teha. Ja kellega saate teineteisele toeks olla. Lisaks saab sõber sind tagasi hoida, kui tekib kiusatus midagi ebatervislikku süüa.

14. Ära joo suhkrujooke.