Eelmine nädal oli meil saksa keeles kontrolltöö ja kui parandatud tööd kätte saime, siis tundsin, kuidas õpetaja on selgelt üle piiri astunud.

Kui sain töö kätte, nägin hinnet "3" ja polnud seetõttu sugugi nördinud, sest minu läbisaamine saksa keele õpetajaga läks mingil ajal vett vedama ja sellest ajast saati mulle saksa keele tund eriti ei meeldi. Lihtsalt ebameeldiv on seal olla, kui õpetaja sinu vastu sallimatust üles näitab.

See "3" poleks minu jaoks mingi probleem olnud, aga siis nägin klassivenna kontrolltööd. Tema oli hindeks saanud "4+" ja ta on saksa keele õpetajale alati väga meeldinud. Siis aga märkasin hinde kõrval töö eest saadud punkte ja tundsin äkki kohutavat ängi. Tüüp sai 7 punkti vähem kui mina, aga parema hinde.

Kusjuures tegemist ei olnud mingi etteütluse, kirjandi või muu taolise tööga. Tegemist oli õpikuga kaasas olnud kontrolltööga. Kindlasti teavad osad selliseid kontrolltöid, mis keeleõpikuga ühes tulevad ja mida saavad õpetajad kasutada, sest nii võib kindel olla, et mingi peatüki töö võtab kogu materjali kokku.

Sellistel tööde puhul on aga väga selgelt iga ülesande kõrvale märgitud, mitu punkti selle eest anda võib jne.

Ja kindlasti tahaksid mõned tulla selle peale ütlema, et võib-olla õpetaja hindas hoopis pingutust ja mulle pandi "laiskuse ja trotsi" eest kolm.

Kellele meeldib nii teha, siis ärgu kasutagu kontrolltöid, kus ülesannete kõrval on punktid. See tekitab veel suuremat nördimust ja viha ning on kohutavalt ebaõiglane.