Viljandi Kutseõppekeskuses toimuval inspiratsiooniüritusel on peaesineja Tiina Tauraite, kes mõni aasta tagasi astus Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ning õppis põllumeheks. Tiina Tauraite on edukas nii teatris, kinos kui teles, kuid mida ehk kõik ei tea – ka tšillipipra kasvatamises.

Viljandi Kutseõppekeskuse arvutid ja arvutivõrgud erialal lõpetanud ning hetkel Eesti Infotehnoloogia Kolledžis õpinguid jätkav Tanel Peep jagab üritusel kogemusi kutsemeistrivõistluste teemal. Tanel on edukalt osalenud kutsemeistrivõistlusel Noor Meister, esindanud Eestit meeskondlikult Euroopas EuroSkills´il ja individuaalselt ülemaailmsel võistlusel WorldSkills. Hiljem on ta treeninud ka ise õpilasi IT kutsevõistluseks.

Karjääri- ja arenguvõimalusi oma sektoris tuleb tutvustama Sveba-Dahlen Baltic juhatuse liige Marge Tirgo. Ettevõte tegeleb pagari- ja kondiitritööstuse seadmete tootmisega ja on läbi aastate pakkunud noortele spetsialistidele praktikavõimalusi.

Päeva teises pooles viivad Innove Rajaleidjast karjäärinõustaja Katrin Lõhmus ja karjääriinfo spetsialist Jane Ivanova osalejatega läbi lõbusa nutimängu. Päeva lõpetab Viljandi Kutseõppekeskuse tutvustus ja ringkäik.

Päevakava:
12:00 Avasõnad
12:05 Tiina Tauraite
12:25 Viljandi Kutseõppekeskuse vilistlane Tanel Peep
12:45 Marge Tirgo, Sveba-Dahlen Baltic OÜ juhatuse liige
13:05 Paus koos kerge einega
13:25 Innove Rajaleidjast Katrin Lõhmus ja Jane Ivanova
13:45 Viljandi Kutseõppekeskuse tund
15:00 Ürituse lõpp

Inspiratsiooniürituse eesmärk on motiveerida noori edasiõppimisvalikul langetama otsust praktilise eriala kasuks. Viljandimaa inspiratsiooniüritus on järjekorras juba kuues ning seda tuleb kuulama pea sada kolmkümmend 7.-12. klassi noort üle maakonna.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Inspiratsiooniürituse eesmärk on motiveerida noori edasiõppimisvalikul langetama otsust praktilise eriala kasuks.

Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium ning teema-aastat juhib Sihtasutus Innove. Oskuste aasta elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond. Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt.