4. – 5. aprillil kell 10.00 – 22.00 eksponeerib Tallinna Ehituskool Solarise aatriumis mööblitisleri ja mööblirestauraatori erialal õppivate noorte parimaid lõputöid, mis on välja pandud tellingutele, kus kõrgem osa ulatub 8 m kõrgusele. Lisaks õpilastöödele saavad külastajad tutvuda erinevate õpetatavate erialadega, osaleda meelelahutuslikus programmis ning küsida erialaspetsialistidelt nõu.

Kooli direktor Raivo Niidase sõnul on tegemist esimese selletaolise sündmusega, kus kutsekool tutvustab kaubanduskeskuses linnarahvale oma erialasid läbi õpilastööde ja erinevate demonstratsioonide. „Meie eesmärk on näidata kutsekooli lõpetajate kõrget taset ja populariseerida kutseharidust noorte seas. Vaadates kutsevõistluste tulemusi, on meie noored alati saavutanud kõrgeid kohti, mis annab kinnitust meie kooli heast tasemest“.

Kahe päeva jooksul tutvustavad õpilased tänapäevaseid siseviimistluse nippe ning näitavad kuidas saab osavalt ära kasutada katkiseid kruuse ja taldrikuid mosaiikplaatimises. Puidumeistrite käe all sünnivad puidust kujud ja medaljonid ning 4. aprillil näitab dekoratiivvärvide kasutusvõimalusi ehitusviimistluse erialal õppiv Elsa Pärna, joonistades pildi Tanel Padarist. Lisaks toimuvad mitmesugused meelelahutuslikud võistlused, millest on oodatud osa võtma kõik soovijad. Koduremontijatele on abiks meie kooli erialaspetsialistid, kes vastavad meeleldi külastajate küsimustele.

Tallinna Ehituskool on 1947 aastal asutatud ehituserialasid õpetav juhtiv kutsekool Tallinnas ja Harjumaal. Uuest õppeaastast saab koolis õppida 9 erialal (tisler, mööblirestauraator, pehme mööbli valmistaja, ehituspuusepp, ehitusviimistlus, kivi - ja betoonkonstruktsioonide ehitus, puit- ja kiviehitiste restauraator, elektrik, keskkonnatehnika lukksepp). Õppetöö toimub eesti- ja vene keeles. Lisaks pakub ehituskool täiskasvanud õppijale erialaseid täienduskoolitusi.