Kuni 2. aprillini kestvale konkursile on oodatud Eesti noorte endi tehtud hariva sisuga videod, olemas on ka meelelahutuslik kategooria. “Õppimine ei pea toimuma vaid klassiruumi seinte vahel ja kodus traditsioonilisel viisil. Õppevideod võimaldavad noortel õppida omas tempos ja endale sobival ajal. Noorte endi poolt õppematerjalide käsitlemine ja selle edasiandmine muudab sageli õppimise huvitavamaks ja arusaadavamaks,“ räägib projektijuht Joel Süldre Energia TV ülesandest täita täna puuduvat tühimikku ja konkursi korraldamise väärtusest.

Kuigi internetiavarustes on nii mõnedki asjalikud eestikeelsed õppevideod olemas, pälvivad need paraku teenimatult vähe tähelepanu. See pärsib ärksates noortes motivatsiooni neid juurde luua. “Meie soovime noori talente oma koduseinte vahelt välja tuua ja pakkuda neile üht kindlat videoid koondavat keskkonda, mille kaudu nende looming leiab suurema vaatajaskonna,” lisab Süldre.

Energia TV kutsub videokonkursil osalema gümnaasiumi noori Kärdlast, Jõhvist, Haapsalust, Pärnust, Tallinnast, Tartust, Rakverest, Viljandist, Põlvast, Kohtla-Järvelt, Paidest. Osalema on oodatud soovijaid ka kõikidest teistest piirkondadest.

Energia TV videokonkursi auhinnafondi toetavad EMT, Click and Grow, Simple Express, Photopoint, Rahva Raamat, Vanemuine, Piletilevi ja paljud teised.

Energia TV ( www.energiatv.ee ) on Eesti Energia noorte ettevõtlikkuse programmi Entrum raames algatatud projekt. Energia TV eesmärk on luua koostöös Eesti erinevate kooliTV-dega videotepõhine õpikeskkond ning tuua andekad noored meedia valdkonna professionaalide vaatevälja.