Toiduliit kutsub kõiki toidutööstusi osalema Eesti Parima Toiduaine konkursil, kus tänavu valivad oma lemmiktoote ka noortest tulevikutegijatest koosnev žürii.

„Nende 21 aasta jooksul, mil oleme konkurssi korraldanud, on Eesti toit meie tarbijatele väga südamelähedaseks saanud ja uued tooted hea vastuvõtu pälvinud,“ tõdes Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp. „Mitmed uuringud aga näitavad, et noorte seas ei ole välja kujunenud kindlat Eestimaiste toiduainete eelistust, mistõttu otsustasime tänavu anda sõna ka noortele endile, et nemad saaksid oma valiku teha ja seeläbi ka toidutööstuste tootearengut edaspidi suunata.“

Tulevikutegijate Lemmiku valivad noored ja juba avalikkuses tuntust pälvinud inimesed erinevatelt elualadelt. Noortežürii täpse koosseisu kuulutab Toiduliit välja märtsikuuks.

Kokku saavad toidutootjad esitada oma parimaid uudistooteid kaheteistkümnes eri toidukategoorias. Konkursile on oodatud ka kõik väiketootjad, kelle müügihittide seast valib žürii märtsikuus Tartu Kutsehariduskeskuses ja Tallinna Teeninduskoolis parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtjatelt. Sel aastal on pisut karmistatud „Parim Toit Tervisele“ kategooria reeglid, mis antakse välja toitumisteadlaste otsusega.

Juba neljandat aastat valib igas kategoorias oma lemmiktooted ka Eesti Peakokkade Ühendus. Samuti jätkub Potiseppa sõnul juba heaks tavaks saanud Rahva Lemmiku valimine ning ajakirjanike hinnangu põhjal pälvib üks toode Meedia Lemmiku tiitli.

Toidutootjad saavad oma tooteid esitada konkursile kuni 28. veebruarini. Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil.

2014. aastal esitati Eesti Parima Toiduaine konkursile 199 toodet, millest Eesti Parim Toiduaine 2014 tiitli pälvis Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari.