Kolm aastat vältava teadlikkuse tõstmise kampaania „Eks-suitsetajad on peatamatud“ eesmärk on pakkuda suitsetajatele praktilist motiveerivat abi ning julgustada neid suitsetamisest loobuma. 27 Euroopa riigis edukalt tegutsev projekt „Eks-suitsetajad on peatamatud“ rõhutab tubakavaba elu positiivseid külgi nagu tugevam tervis, paremad sotsiaalsed suhted, rohkem raha ja loomulikult parem elukvaliteet.
 
Tubakavaba elu propageeriva Euroopa Komisjoni suitsetamisvastase kampaaniaga saab tutvuda kahel päeval Tartu Ülikooli Raamatukogus ning teisipäeval Tartu Ülikooli Spordihoones toimuval Sügisaeroobikal ja kolmapäeval Tudengileiutise võistlusel Tasku ostukeskuses.
 
„Eks-suitsetajad on peatamatud“ kampaania Eesti kõneisiku ja eks-suitsetaja Tarmo Tuliti sõnul on noortele programmiga liitumine oluline, sest sageli on kõige keerulisem suitsetamisest loobumise esimene samm. „Kui tubakast loobumine tekitab aeg-ajalt kiusatust suitsetamisega jätkata, siis kampaania jaoks välja töötatud iCoach internetipõhine programm aitab endale kindlaks jääda ja pahest jäädavalt lahti saada,“ ütles Tulit.
 
iCoach on eestikeelne tugiprogramm, mis analüüsib kasutaja esitatud andmete põhjal tema suitsetamisharjumust, pakkudes tuge ja nõuandeid suitsetamise vähendamiseks või selleks loobumiseks. Kasutajad näevad oma edusamme ja ka tagasilangusi igapäevasest statistikast ning iga kuu lõpus iCoachi koostatud raportist, mis pakub tagasisidet ja konkreetseid soovitusi edasiminekuks. iCoachiga liitumine on tasuta ning seda saab teha siin.