Pole oluline, kas sa oled crazy cat lady või karm kutt, kes ei pelga näidata, kui sõltuvuses sa oma lemmikust oled, on aeg tähistada uhkeks kassiomanikuks olemise põhuseid ja unustada kõik negatiivsed stereotüübid (me ei tea, mis need on)!

1. Kassid hoiavad su südame korras

University of Minnesota's Stroke Institute'i teadlased selgitasid uuringu käigus välja, et kassiomanikel on 30% väiksem tõenäosus saada südamerabandust kui inimestel, kellel ei ole kassi. Uuring toimus 10 aasta jooksul ja seal osales 4500 inimest. Hiljem tehtud järeluuring tõestas, et kassiomanikel on üldse madalam tõenäsosus surra südame-veresoonkonna haigustesse.

2. Meisterlikud tukastajad

Teadlased on kindlaks teinud, et 20-minutine uinak mõjub hästi sinu tähelepanule, mälule, loovusele, produktiivsusele ja üldisele tujule. Kui sa üksi seda ei taha teha, siis isiklik nurrumootor võib sulle eeskujuks olla.

3. Läbikukkumine ei morjenda

Ükskõik kui palju kassid ebaõnnestuvad, nad leiavad alati viisi, kuidas uuesti alustada. Kass maandub alati käppadele! Neil on paindlik hing ja ei öelda ilmaasjata, et neil 9 elu on. Järgmine kord, kui kass su lilli sööb või lemmikvaipa kraabib, siis meenuta, et see on tema sihikindluse tunnus!

4. Nurrumine rahustab närve

Uuringud tõestavad, et nurrumine aitab alandada kassiomaniku stresstitaset ja vererõhku. Kasside nurrumine tekitab vibratsiooni alates 20st kuni 40ne hertzini. See sagedus on meditsiiniliselt kasulik mitmete haiguste vastu, ütleb Scientific American. Nüüd on sul põhjus, et veel rohkem oma kiisu kõrvatagust sügada!

5. On raske leida paremat naerutajat kui kassivideo või isklik kodune humorist

California's Loma Linda University leidis, et vaadates päevas 20 minutit naljakaid kassivideoid, alandab kolesteroolitaset oluliselt ja aitab eakamate inimeste mälu parandada. Kassid ajavad meid ka naerma ja naermist seostatakse tugevama südame ja immuunsussüsteemiga.

6. Kassid aitavad autistidel suhelda

Loomateraapia on tõestanud ennast positiivse õppevahendina. Prantsusmaal viidi 2012. aastal läbi uuring, mille tulemused kinnitasid, et autistlikud lapsed, kellel oli koduloom, suutsid paremini suhelda kui need, kellel kodulooma ei olnud.

7. Nad peletavad üksindustunde ja pakuvad seltsi

Isegi Centers for Disease Control and Prevention teadvustab, et üks kodulooma plusse on see, et loomad suudavad kergendada meie üksindustunnet ja kurbust. Miami University ja Saint Louis University teadlased ütlevad, et kassid suudavad meie sotsiaalseid vajadusi rahuldada täpselt samamoodi nagu inimesedki.