Toona 15-aastane olnud Cassidy kirjutas:

"Ma olin õpilane .... koolis ja mind vägistati õpilaste poolt, kes siiani selles koolis õpivad. Ma tean, et juba praegu tundub nagu ma otsiksin tähelepanu, kuid ausalt, asi on sellest kaugel. Mul on mitmeid põhjuseid, miks seda teen ja ma ka selgitan end.

Minu eesmärgiks on teisi inimesi (õpilasi ja ka lapsevanemaid) hoiatada selle eest, mis minuga juhtus, sest ma olen mures, et kui nad said seda mulle teha, saavad nad seda ka teistele minusugustele lastele teha. Vähemalt proovida. See on sinu võimuses, et seda takistada. Tuleta meelde, et need inimesed, kes seda minuga tegid, olid ... kooli õpilased. Seda on raske uskuda, ma tean, aga see on tõsi.

Ma ei tee seda kättemaksuks nendele õpilastele, kes mind vägistasid, selle vägistamise korraldasid, mind vägistamise pärast narrisid või midagi muud sellist. Ma ei kirjuta seda kirja ka selleks, et tähelepanu saada nagu enne mainisin. Ma tahan, et asi saaks selgeks.

Ma teen seda sellepärast, et üle 1500 õpilase vanuses 7-12 tahavad seal koolis õppida ja neid tuleb hoiatada. Tunnen, et see on minu kohustus teid hoiatada.

Ma teen seda ka enda pärast. Tahan, et pärast 1,5 aastat mind rahule jäetaks. On üllatav, kui palju sealseid õpilasi on minust lugusid kuulnud ja imelikul kombel räägitakse neid tänase päevani. Siiani kontakteeruvad minuga Facebookis õpilased, kellega ma kunagi kohtunud pole. Nad kutsuvad mind libuks. Vahetasin koole, elukohta ja mind siiani kiusatakse.

Ma ei saa keelata inimestel kuulujuttude levitamist, aga vähemalt saan ma teada anda, mis minuga juhtus.

Mu nimi on Cassidy Trevan ja mind vägistati.

Kui keegi proovib seda sinu peal, siis usu mind, see on võitlemist väärt. Võitle!

Ole ettevaatlik. Ole hoiatatud. Ole kaitstud."

Cassidy oli koolikiusamise ohver, millest ta ka oma kirjas rääkis. Kui ta oli 13-aastane, organiseerisid tema kiusajad grupivägistamise. Pärast rünnakut ringlesid koolis temast kuulujutud ja ta lootis, et kui klassikaaslased tema kirja loevad, vähendab see kiusamist koolis.

Cassidy ei saatnud seda kirja oma klassikaaslastele, kuid tema ema avaldas selle lootuses, et hoiatussõnum kandub edasi.

Kui sind ennast või kedagi teist kiusatakse:

  • räägi sellest usaldusväärse isikuga (õde, vend, sõber, klassikaaslased, jne);
  • teata koolivägivallast või kiusamisest oma vanematele;
  • teavita vägivalla juhtumist kooliga seotud isikuid (klassijuhataja, psühholoog, sotsiaaltöötaja, logopeed, direktor, vm);
  • pöördu spetsialistide poole nõustamis- ja tugikeskustes;
  • helista lasteabitelefonil 116 111;
  • teavita politseid.

Allikas: Teenvogue.com; Peaasi.ee