On olemas teismelisi, kes on teinud rohkem kui neilt oodatakse — osa neist on päästnud kellegi elu, riskides enda omaga.

Tasub meeles pidada, et teismelised, nagu ka täiskasvanud, ei ole kõik üdini head või halvad.

Need on vaid üksikud näited, mis nii Eestis kui ka võõrsil noortele au on teinud.

Kodus

Saaremaal komistas külapoest koju kõndinud memm nii õnnetult, et kukkus, ja üritas küll kodu poole roomata, kuid ei saanud enam püsti. Alajahtunud eaka daami leidis tol ajal 11-aastane Kaie Kiil, kes rattaga mööda juhtus sõitma, memme nähes ratta sinnapaika jättis ja abi kutsuma jooksis ning nii viimase elu päästis.

Kurtna kodutütred Merilin Kurn, Mirell Ojassa­lu, noorkotkas Karl Martin Miliste ja Rai­ner Tok olid teel Aespasse, kui nad Kiisa si­dejaoskonnast mööda sõites nä­gid maas lamavat inimest. Noored peatasid auto ja leidsid eest 60-aastase meesterahva, kellel olid šokitunnused, mistõttu helistati kohe kiirabisse ja kontrolliti ega abivajajal ei ole verejookse ega muid suuremaid vigastusi. Noored keeraid meesterahva külili ja katsid ta oma jopedega, et tal soe oleks. Nad rahustasid haiget, kuni kiirabi tulekuni.

Võõrsil

Jeremy Wuitschick, siis 13-aastane, haaras koolibussi rooli, kui bussijuht sõidu ajal teadvuse kaotas. Noormees juhtis bussi turvaliselt tee äärde, enne kui sõiduki ära parkis. Mainimata ei saa jätta ka koolitöötajaid, kes õpilasi võimalikes bussis tekkivates hädaolukordades käituma õpetasid.

Cody Decker ja Luke Vaughn olid kõigest 17-aastased, kuid nad kahe põlevasse autosse kinni jäänud inimese elu päästsid. Nad mitte ainult ei helistanud hädaabisse, vaid riskisid oma eluga ja aitasid lõksu jäänud reisijad autost välja.

Allikas: Huffington Post