„Võistlus annab võimaluse ise midagi luua ja selle läbi õppida. Võistlusmoment toob selgelt esile puudused ja pärast on hea enda oskusi lihvida,“ arvab värske tiitliomanik Mihkel Manglus, lisades, et võistluse juures on alati kõige raskem sellega kaasnev pinge, sest väga kerge on loobuda või alla anda. Aasta noorkokk mäletab, et juba enne kooli oli tema unistuseks edu „Noorkoka“ võistlusel. „Nüüd lõpuks suutsin selle saavutada ja olen rahul, et täitsin oma eesmärgi,“ rõõmustas Manglus.

Kersti Künnapas toob välja, et sai võistluselt „Noor Teenindaja“ edaspidiseks eluks julgust, enesekindlust ning mitmeid uusi ja vajalikke tutvusi. Sarnaselt parimale kokale arvab ka teenindaja, et kõige raskem oli võistluse juures pinge all rahulikult töötamine. „Võistluse võit avab mulle kindlasti mõne suurema ukse, kui ma tööle lähen. Seega oli see minu jaoks väga oluline,“ rääkis Künnapas.

Võistluse „Noorkokk 2012“ ja „Noor teenindaja 2012“ eesmärk on tutvustada koka, kelneri ja ettekandja eriala, võimaldada kutseõppuritel näidata oma oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse mainet. Võistlustest said osa võtta kutseõppurid, kes on 2012/2013. aastal kutseõppeasutuse õpilaste nimekirjas.

Noorte kutsemeistrivõistlusi koordineerib SA Innove. Võistlusi korraldatakse koostöös erinevate kutsekoolide ja erialaliitudega ning võistluste toimumist Eestis toetab Euroopa Sotsiaalfond.