1. Maailma kõige õnnelikum riik: Kolumbia

Kolumbia on tuntud oma eksootiliste roogade ja särtsakate inimeste poolest. Õnnelik ja lootusrikas olemine on üks selle rahva tugevamaid loomuomadusi. Gallup International Associationi korraldatud küsitluse andmetel elavad Kolumbias ka kõige õnnelikumad inimesed. Uuring viidi läbi 54-s riigis.

Veel enam, Kolumbia õnnelikkustase on lausa 2 korda kõrgem kui maailma keskmine tulemus.

2. Riik, kus kõige rohkem seksitakse: Kreeka

Durexi uuringust selgub, et 87% kreeklastest teeb seda vähemalt korra nädalas. Ameerika Ühendriigid ei jõudnud isegi TOP 10-sse.

3. Maailma kõige pessimistlikum riik: Prantsusmaa

Hoolimata toidust, veinist, ja maastikust, mida kadestab kogu maailm, avaldab värske uuring, et prantslased on ühed kõige negatiivsemad inimesed planeedil.

Ajalehes Le Parisien avaldatud uuring küsitles inimesi 51-lt maalt ja 5-lt mandrilt, et mõõta optimismi ja pessimismi taset seal elavates inimestes. Selgus, et rahal on üldise õnnelikkusega vähe pistmist. Kõige tusasemad inimesed elavad Euroopas ja kõige õnnelikumad Aafrikas ja Aasias.

Kõige õnnetumad inimesed elavad Prantsusmaal ja nende negatiivsuse skoor oli 79.

4. Kõige puhtam riik: Island

Island on maailma puhtaim riik. Yale’i ja Columbia ülikooli teadlased mõõtsid 163 riigi puhtust, võttes arvesse 25 indikaatorit, muuhulgas, vee ja õhu kvaliteeti ja keskkonna mõju tervisele ja populatsioonile. Kõrgeim skoor võis olla 100 ja Islandil oli see 93,5.

5. Parim riik naistele: Uus-Meremaa

The Economist lõi indeksi, mis näitab, kus koheldakse naisi kõige võrdsemalt. Arvesse võeti palju erinevaid faktoreid, muuhulgas: palgalõhe, naiste hulk vastutavatel ametikohtadel ja laste ülalpidamise kulukus võrreldes sissetulekutega.

Uus-Meremaa on esimesel kohal, tema järel tulevad teised naiste paradiisid, Soome ja Rootsi.

Kõige halvem on olukord töötavate naiste jaoks Lõuna-Koreas ja Jaapanis, peamiselt seetõttu, et seal on vähe naisi juhtivatel ametikohtadel. USA jääb selles nimekirjas umbes keskele.

Sooline lõhe tööhõives on kõige hullem Ecuadoris ja Saudi-Araabias.

6. Maailma kõige ebasõbralikum maa: Boliivia

Kui oled reisil, siis mõnedele maadele sa lihtsalt ei meeldi, või vähemalt sulle võib selline mulje jääda. World Economic Forum on hinnanud, millised on kõige soojema ja külmema vastuvõtuga riigid.

Kui oodatud on turistid? 0 — ei ole üldse oodatud 7 — on väga oodatud. Boliivia skooris 4,1.

Kus on turistid kõige enam oodatud? Islandil, Uus-Meremaal ja Marokos.

7. Kõige rikkam maa: Qatar

Forbes Magazine pani kokku nimekirja maailma kõige rikkamatest maadest. TOP 10-s jõudis esikohale Qatar, edestades Luxemburgi, mis jäi teiseks.

Qatari rikkused tulevad sellistest loodusvaradest nagu näiteks maagaas.

Allikas: Oddee.com