Neljapäevast rahvusvahelist tudengivormelite võistlust Baltic Open 2014 korraldab Formula Student Team Tallinn.

Kristjan Maruste, võistluse peakorraldaja ja TTÜ mehaanikamagister: „Baltic Open Põltsamaa on erakordne võimalus näha elektriautode tipptehnoloogiat vahetus võistluses bensiinimasinate vastu. Formula Student on eelkõige inseneride võistlus, mistõttu on kõik vormelid täiesti erinäolised. Tegemist on justkui rändava tehnikanäitusega, mis liigub paigaltstardist 100km/h 3.5 sekundiga. On mida vaadata, on mida õppida.“

Võistluste avatseremoonia algab 6. augustil kell 18. Võistluste finaal algab 9. augustil kell 10. Tippmeeskonnad tulevad starti viimastena, pärastlõunal.

Baltic Open on rahvusvahelise autospordi tootearendusvõistluse Formula Student mitteametlik osaetapp. Võistlustel näeb ringrajal 18-t isevalmistatud tipptehnoloogilist väikevormelit. Osalejad tulevad 9-st riigist, esindatud on kõik Põhjamaad, Holland, Ühendkuningriik, Venemaa ja Saksamaa. Näiteks Chalmersi tehnikaülikooli võistkond Rootsist teeb koostööd Volvoga ning ka nemad on võistlemas elektriautoga, Chalmersi võistkonnas on ka üks seal õppiv eestlane.

Kõik autod on projekteeritud ja valmistatud ühtsete reeglite järgi. Lisaks bensiinimootoriga masinatele stardib ka 3 elektrivormelit. Eestlaste bensiinimootoriga auto FEST12 hüüdnimeks on Rukkilill ja elektriautot FEST14 kutsutakse Suitsupääsukeseks.

Võistluste üheks tõmbenumbriks on maailma edetabelis 500 meeskonna hulgas 5. kohta hoidnud Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli ühismeeskonna värske elektriauto FEST14. Põltsamaa osavõistlus on selle mudeli esimene mõõduvõtt.

TOETAJAD: võistluste peasponsor Toyota Baltic AS, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikakõrgkool, SKF, Ehvert Mission Critical, PKC Group, E-Profiil, Uddeholm, Swedbank, auto24, Brandner PCB.