Käin põhikoolis, kus on klassid poistele ja tüdrukutele eraldi. Läksin sinna kolmandasse klassi, hetkel käin kaheksandas. Väiksena tundus tõesti, et on väga mõnus olla ilma poisteta klassis. Ümbritsevad ainult sõbrannad. Nii siis oligi, väga mõnus oli. Ausalt öeldes, ma ei mäletagi enam, milline oli klass poistega ja kui sattuksin sellisesse klassi, oleks mul väga imelik tunne.

Kuuendas klassis hakkasime paljude klassiõdedega pooldama seda, et peaks ju klassid lõpuks ometi kokku panema, muidu tulevad veel lesbid ja geid meist välja. Aga, kooli direktsioon sellega ei nõustunud, kuna oleme/olime nende jaoks siis liiga suured ja klasside liitmine oleks olnud "mõttetu".

Tüdrukute klassiga on välja kujunenud see, et enamus meie klassist ei julge poistega rääkida ja poistest sõpru on minimaalselt ( paar, kolm, kui üldse). Suhted on ka olnud neti kaudu pigem sellised niinimetatud reidi armastused, kus pole päriselt kohtunudki.

Sel aastal hakkas mu sõbranna ja poiste klassist üks poiss käima, see liitis mind, mu sõbrannat ja üht teist sõbrannat rohkem poistega. Ja tulemus on kohutavalt positiivne! Poistega on parem suhelda kui tüdrukutega. (Arvan nüüdseks mina.)

Suvi mööduski poistega koos tsillides. Mõni vanem poiss oli ka meiega koos ja poistest sõpru aina sadas juurde. Väga hea. Kuna elan ja käin linnaäärses koolis ja kohas, siis pole siin väga palju inimesi ja suhteid arendada on üpris halb.

Kuid olen õnnelik, et sain lõpuks ometi omale poistega ka suhteid.

Arvan, et kindlasti peaks vähemalt viiendast klassist kõik eraldi olevad klassid kokku panema, sest see ei ole hea, kui poisid ja tüdrukud eraldatakse, kuna tahes-tahtmata peame tulevikus meestega kokku puutuma ja niimoodi pole me ette valmistatud.

Mida pooldad sina, NH lugeja, kas sega- või tavaklasse? Kas on üldse nii rangeid õpilaste lahutamise meetmeid vaja või on sellel ka õpetuslik iva sees?

Saada meile oma arvamuslugu kasutades registreeritud kasutaja vormi (liituda saab siit) või kirjuta meilile noortehaal@delfi.ee!

Tähelepanu! Iga nädal loosib Noorte hääl 1000 eeku kirjutajate vahel välja, nii et oma arvamust tasub alati välja öelda! :)