Võistlejad saavad numbri, mis kinnitatakse riiete külge. Tantsitakse nagu diskol, kõik koos tantsupõrandal. Žürii käib ringi ja hindab võistlejate tantsuoskust.

Eelvoorust saab edasi poolfinaali, poolfinaalist finaali ning finaalist valib žürii Tantsutibi ja Tantsukuti 2013 ja seda kahes vanusekategoorias.

Tantsumaratoni sponsorid on välja pannud mitmeid auhindu, mida jagatakse voorude vahel võistlejatele ja Tantsumaratoni võitjatele. Võitjatel on muuhulgas võimalik osaleda järgmise aasta tantsuvõistluse žüriitöös. Facebookis loositakse välja vabapääsmeid ja auhindu. 

Voorude vahel esinevad erinevad tantsutrupid üle Eesti. Võistlejate vahel loositakse välja sponsorite poolt välja pandud auhindu. Voorude vahel saavad võistlejad turgutada end morsiga. Loe vaheesinejate, žüriiliikmete, ajakava, eelmiste aastate kohta Tantsumaraton-disko kodulehelt.

Kuna lõppvõistluse eelvoorus saab osaleda kahes vanuseastmes kokku 80 Raplamaal elavat noort, siis registreerimine lõppvõistlusele algab 1.aprillist. Kes ees, see mees. Registreerida saab võistlusele SIIN! Registreerumisel on vaja teatada oma nimi, vanus ja elukoht. Eelregistreerimine lõpeb 19. aprillil. Kui kohti jätkub, siis toimub registreerimine ka kohapeal.

Üritus toimub laupäeval, 20. aprillil Rapla klubis Madhouse algusega kell 16.

Juubeliaasta puhul toimub võistlus mõlemale vanusekategooriale korraga, see tähendab, et kõik 7-19aastased noored võistlevad tantsupõrandal kõik koos, kuid hindamine käib eraldi.

Žürii valib esikolmiku nii poiste kui tüdrukute seast. Žürii hindab võistlejaid 10 palli süsteemis.

Vanusekategooriad:

7-12aastased - kokku 12 võitjat (esikolmik, 3 poissi ja 3 tüdrukut)

13-19aastased - kokku 12 võitjat ( esikolmik, 3 poissi ja 3 tüdrukut)

Valitakse kokku 2 üldvõitja tüdrukut ja 2 poissi - Aasta Tantsutibid ja Tantsukutid 2013!

Žürii hindab võistlejate tantsuoskust, sealhulgas eraldi rütmitaju, koordinatsiooni, liigutuste mitmekesisust, artistlikkust, imagot (riietus, soeng, make-up). Zürii jagab välja ka eripreemiaid.