„Kutsevõistluste läbiviimise eesmärgiks on populariseerida noorte seas kutsealasid. Samuti on see üks võimalus tuua õpilased tavalisest õpikeskkonnast välja ja kontrollida nende teadmisi võistluste kaudu. Kutsevõistlused annavad õpilastele võimaluse ennast arendada, võrrelda enda võimeid koolikaaslastega ja taseme vahet teiste kutsekoolide õpilastega,“ iseloomustas varasemaid kutsevõistlusi Luua metsanduskooli metsanduse valdkonna koordinaator Marko Vinni.

Sel aastal katsuvad noored kahel päeval jõudu raievõistlustel, kus hinnatakse näiteks täpsussaagimist, laasimist ja langetamist. Proovile saavad end panna ka metsamasina juhid erinevate masinate tundmisel ja käsitlemisel. Lisaks hinnatakse metsas puu kõrgust ja vanust ning määratakse metsataimede arv ühes hektaris. Samuti peab tundma puu- ja põõsaliike ning metsloomi ja linde. Maastiku¬ehituse kutseala võistlusel saavad noored end proovile panna taimede tundmises ning kivimüüri ja –sillutisega maastikuehitusliku objekti rajamises.

Tänavustel võistlustel võtavad mõõtu 130 kutseõppurit Luua Metsanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja Räpina Aianduskoolist.

Vaata ka lisainfot aiandus- ja metsandusala võistluste kohta SIIT!