Nimetatud loomade seas leidub elevante, tiigreid, lõvisid ja šimpanseid. Tsirkuseomanikel on kaks aastat aega, et leida loomadele uued elukohad, vahendab ad-international.org.

Pärast kuus aastat kestnud avalikku kampaaniat, mis sisaldas teaduslikke arvustusi ja paljastas salaoperatsioonide kaudu ekstreemseid juhtumeid, kus tsirkuseloomi väärkoheldi, ühendab Kolumbia jõud nelja teise Lõuna-Ameerika maaga (Peruu, Boliivia, Ecuador, Paraguay -toim.), mis keelavad tsirkuseloomade kasutamise.

"Oleme rõõmsad, et Kolumbia näitab meile, et loomad ei peaks kannatama meie lõbustamise nimel," ütles Jan Creamer, Animal Defenders Internationali tegevdirektor. ADI abistab tsirkuseid loomade ümberasumises.

Jääb vaid üle loota, et sellist eeskuju järgib kunagi ka Eesti. Hiljuti südamerabandusse surnud tsirkuseeelevant Medi videosse talletatud viimased hetked möödusid nii, nagu ei peaks ühtegi elusolendit koheldama. Hooldaja tantsis elevandi seljas, kasutas teda vettehüppe platvormina ning üritas teadvusetut elevanti londist tirides kaldale tõmmata.

7. juuni pärastlõunal kukkus ärimees Lauri Viikna tsirkusega tuuritanud elevant Medi Narvas ujuma minnes ühele küljele ja suri sündmuskohal ära. "Surnud looma üle vaatanud veterinaari kinnitusel oli loomal südamepuudulikkus," ütles Viikna.