1. Ärge asuge tõsisesse vestlusesse enne uinumist. Magada tahad? Siis tea, et tähtsaid vestluseid ei ole mõtet jätta padjajuttudeks, mida teineteise kaisus kõrva sosistada. Lahendage oma asjad ikka enne ära.

2. Pange paika tülitsemisreeglid. Tülitsemine on oskus ja nõuab harjutamist. Selleks, et see ei oleks tühipaljas sõimu loopimine ja rahulolematusest ohkimine, pange paika reeglid — kuidas tülitseda, kuidas end väljendada, mis on lubatud ja mis mitte.

3. Kui tülitsemine muutub mürgiseks, siis tõmmake pidurit. Kui teil kummalgi ei ole enam argumente ja tülitsemine on muutunud lihtsalt koledaks sõimuvalanguks, siis on aeg pidurit tõmmata. Teil kummalgi ei ole sellest kasu! Hingake sisse välja, andke teineteisele aega ja rääkige oma muredest nagu mõistlikud täiskasvanud inimesed.

4. Tunded olgu märguanded. Kui tunned, et midagi on korrast ära või just vastupidi väga hästi, siis võta sellest initsiatiivi ja saada korda muutus.

5. Muuda oma soov reaalsuseks. Selle asemel, et öelda oma kallimale: “Sa oled kogu aeg ninapidi telefonis!” palu tal hoopiski sind telefonivabale kohtingule viia. Ole konkreetne!