1. Tülitsete ikka ja jälle sama asja pärast

Olgu selleks pesemata nõud kraanikausis või sõpradega veedetud õhtud mõnes baaris. Igas paarisuhtes on mingid tüüpilised asjad, mille üle aeg-ajalt vaidlema kiputakse. Kui sellised tülid kipuvad aga pidevalt esinema, näitab see, et üks kaaslastest või mõlemad ei tule teineteisele vastu. Kui noormees ütleb neiule korduvalt, et miski segab teda ja neiu ei võta seda ka peale mitmendat korda kuulda, siis pole see hea märk.

2. Väiksest asjast tuleb suur tüli

Võib-olla tegi su kaaslane midagi, millest pole mõtet suurt probleemi teha ja mida mõni ei paneks tähelegi, aga ometi teed sellest üüratu probleemi. Võib-olla tuleneb ärritumine hoopis stressist ja pingest. Proovi jääda rahulikuks ja kui tunned, et oled stressis, siis räägi sellest oma kaaslasega, kes sind mõistab ja toetab. Kui näed aga, et sinu kaaslane ärritud kergelt ja tunneb stressi, siis proovi olla mõistev.

3. Oled liiga tõsine

Kui asi kisub tüliks, siis proovi läheneda sellele huumoriga. Tõenäoliselt ei rahune su kaaslane kohe maha, kuid sellegipoolest suudad vältida tüli arenemist millekski suuremaks. Kui oled aga liialt tõsine ja võtab oma kaaslase igat kui viimset sõna otseselt, solvud kiiremini ja saad rohkem haiget.

4. Lähed närvi, kui su kaaslasel on halb tuju

Mõtle tulevikule. Kui tunned, et kaaslane on närvis ja tüli on kerge tekkima, siis mõtle, kas on mõtet ärrituda. Kas see tüli loeks ka viie aasta pärast ja on sellel mõtet? Mõnikord aitab tülitsemine asju paika panna, sest sellele võivad järgneda positiivsed muutused ning teie suhe muutub tugevamaks. Kui tülitsete aga niisama ja see ei vii mitte kuskile, siis rikub see ainult teie suhet.

5. Karjute ja kisate

Seda peetakse halvaks viisiks, kuidas vaielda. Kujuta ette olukorda, et kumbki kaaslane ei kuula tegelikult, mida teine öelda soovib ja üksteise peale lihtsalt röögitakse. Taolised suhted lõppevad kiirelt, sest tegelikult ei saa ükski probleem lahendatud ja viha teineteise suhtes muutub ainult suuremaks.

6. Üks proovib leida lahendust, teine aga väldib

Kujutame ette, et üks partneritest kisub tüli üles ja kui teine partner üritab asjale rahulikult läheneda ning probleemist asjalikul moel rääkida, siis karjub esimene partner talle ainult vastu. Ütleb, et teda niikuinii ei mõisteta ja temast ei saada aru. See on põhjus, miks paljud tülid ei vii millegi asjalikuni. Kui inimene tõmbab tüli üles niisama ja tegelikult probleemi, millele lahendust otsida polegi, siis võib-olla on suhte aeg lihtsalt läbi saanud.

7. Unustate head ajad ära

Kui kipute tülitsema ja hakkate üksteist süüdistama ning kummalegi ei meenu teie suhte head ajad, siis on midagi valesti. Tüüpilise tüli käigus maandatakse pingeid, leitakse probleemile lahendus, räägitakse asjad läbi ja lõppude lõpuks lepitakse ära, sest mäletatakse toredaid ja helgeid hetki. Kui üksi taoline armas hetk meelde ei tule, siis järelikult pole neid olnud või olete lihtsalt lahku kasvanud.

Allikas: rd.com

Jaga
Kommentaarid