Just 10.klassi lõpetanud Annaleena lõpetab Singapuris gümnaasiumi. Koolis õpitakse IB-programmi järgi, mis tähendab, et valmistutakse juba ülikooliks. Kuna Annaleenal on suur loodushuvi ning tulevikus tahaks ta tegeleda looduskaitsega, siis kavatseb neiu Singapuris keskenduda eelkõige bioloogiale ja geograafiale ning ka keeltele (eesti, vene, prantsuse, inglise ja juurde hakkab ta veel õppima mandariini keelt). Koolis toimub õpe inglise keeles.

"UWC-s soovin õppida eelkõige sellepärast, et minu jaoks oleks väga huvitav teisi kultuure tundma õppida ning parim võimalus selleks ongi niisugune multikultuurne minimaailm nagu UWC. See võimaldab leida uusi sõpru üle maailma, sättida paika enda väärtushinnangud ja maailmapildi, eralduda rutiinsest elust, seista silmitsi uute väljakutsetega, arendada keeleoskust ning saada uusi kogemusi. Seda kõike akadeemiliselt väga tugevas koolis. Samuti olen esimene eestlane UWCSEA koolis ehk olen natukene ka Eesti kultuurisaadiku rollis," räägib Annaleena ise.

Annaleena asub teele täna, 5.augustil. Vahepeal on tal plaanis ka kodumaad külastada, kuid ametlikult lõppeb kool 2017. aasta suvel, siis tuleb tüdrukul otsustada, mida edasi õppima minna.

Tuult tiibadesse, Annaleena!