Selle aasta 19. jaanuaril kohtas Stanton tänaval noormeest nimega Vidal. Fotograaf palus koolipoisil rääkida inimesest, kes viimast kõige enam elus mõjutanud on. Noormees ütles, et selleks on tema kooli direktor proua Lopez, kes on talle sisendanud, et ta on oluline.

Järgmised kaks nädalat õppis fotograaf tundma proua Lopez'it ja tema kooli — Mott Hall Bridges Academy’it. Lood, mida sealsed õpilased rääkisid, olid südantmurdvad. Sealsed õpilased seisavad silmitsi erakordsete raskustega.

Esimese asjana, kui Stanton Vidal'it tänaval kohtas, rääkis noormees: “Kui sa elad siin, siis sul ei ole eriti palju hirme. Sa oled näinud enam-vähem kõike, mida elu su teele visata võib. Kui ma olin 9-aastane, siis ma nägin, kuidas üks mees siin samas katuselt alla lükati.”

Proua Lopez'i sõnul tuleb õpilastele enne akadeemilise karjääri juurde asumist selgitada, et nad on olulised ja väärivad edu. Ja see on raskeim lahing.

Koostöös HONY-ga kogus kool heategevuskampaania raames miljon dollarit, et kuuenda klassi õpilased saaksid kord aastas Harvardi ülikooli (üks USA Ivy League ja maailma parimaid ülikoole -toim.) külastada ja suvekoolis käia. Raha jääb üle ka stipendiumifondi jaoks, mis saab nime Vidal'i järgi.

Suveprogramm on olulise tähtsusega, sest New Yorgi kõige suurema kuritegevusega rajoonis ei julge lapsed isegi väljas käia. Nad võivad päise päeva ajal lihtsalt surma saada.

“Isegi raamatukogu ei ole turvaline koht. Ühel laupäeval läks meie õpilane kogukonna keskusesse, kui tema pihta suunati kaks relva. Päise päeva ajal,” rääkis koolidirektor.

Üks Facebooki kommentaator kirjutas: “Vaatasin eile kuldgloobuste ülekannet ja öö kestvat tähistamist. Me maksame neile inimestele, et nad meie meelt lahutaksid. Iga auhind universumis peaks minema sellistele inimestele nagu proua Lopez. Naine, kellele ei maksta piisavalt selle eest, et ta meie noori hariks ja elusid muudaks.”

Proua Lopez on öelnud, et pole kohta, kuhu tema õpilased ei kuuluks. Hiljuti said nad kutse USA president Barack Obamalt.