„Basaari idee sündis võrdlemisi lihtsalt,“ räägib rakendusest Sander. „Esmalt avastasin EMT Äppmiljonäri konkursi, mis pani mu mõtlema, millist äppi inimestel vaja oleks,“ selgitas mees. Ta vaatas, et mitmed ta sõbrannad müüsid oma moetooteid Facebooki ja eri portaalide vahendusel. „Kui küsisin, et miks just need keskkonnad, sain vastuseks, et häid alternatiive lihtsalt pole,“ räägib rakenduse looja.

Siis sündiski idee luua niinimetatud mobiilne moeturg, mille abil saaks kiirelt oma garderoobi seisma jäänud tooted müüki panna ja teiste riidekappides huvitavaid avastusi teha. „Kandideerisin ideega EMT Äppmiljonäri konkursil ja siin ma nüüd siis olen,“ ütleb Hage.

Basaari nimega on huvitav lugu. Nimelt polnud tiim veel isegi päev enne rakenduse Äppmiljonäri konkursile esitamist nime peale mõelnud. „Selle peale pakkus mu venna tüdruksõber, Liis, et paneme esialgu mingi nime lihtsalt ära ja kuna „Bazaar“ kõlas lahedalt, siis esitasime oma idee „Bazaari“ nime all ära,“ selgitab Sander. Hiljem kui nad konkursi ära võitnud olid, sattusid Basaari kaasasutajad Silver ja Matthias omavahel nime üle arutlema ja uut mõtlema. „Ühel hetkel tekkis Matthiasel idee vahetada „z“ hoopis „s“ tähe vastu. Uus nimi oligi tekkinud,“ lisab Sander. Basaar tähendab lisaks kõigele Lähis-Ida keeltes ka turgu või turuplatsi.

Palju aga tavakasutaja Basaari kaudu reaalselt raha teenida suudab? Hage ütleb, et kuna äpp pole hetkel veel kasutajate jaoks isegi 2 kuud saadaval olnud, on keeruline öelda, kui palju näiteks aasta lõikes kasutaja teenidas suudab. „Kui nüüd vaadata seda lühikest, umbes 1,5 kuu pikkust perioodi, siis tublimad kasutajad on selle ajaga ligi 200€ teeninud. Seega võib julgelt väita, et aasta lõikes suudavad mõned kasutajad tänu Basaarile müüa tuhandete eurode väärtuses moekaupu,“ ütleb Hage.

Millist kaupa Basaarist leida võib? „Lahedaid tooteid on Basaaris väga palju!“ ütleb Sander. Rakendusel on tuhandeid kasutajaid, kellel on igaühel omamoodi maitse ning just see loob suure valiku, millest võib tõeliseid pärleid leida. Näiteks on hetkel populaarseimate toodete hulgas vuntsidega kingad, ja lahe sviiter.

Hetkel on Sandri sõnul edasised plaanid suured. Esiteks plaanitakse rakenduse tuntust tõsta, sest rohkem kasutajaid võrdub suurema tootevalikuga. Teiseks on plaan rakendus ise kiiremaks ja veel kasutajasõbralikumaks arendada. Lisaks on plaanis eestlaste garderoobid ka ümberkaudsete riikide moehuvilistele avada ehk laieneda naabermaadesse.

Basaari rakenduse saad enda seadmele tasuta alla laadida www.thebasaar.com, App Stores või Google Play storest.