el kevadel on disainerid kasutanud vöid jõudsamalt kui kunagi varem. Seetõttu on vöö kindlasti üks selle hooaja tähtsamaid aksessuaare. Mäletame ju kõik, kuidas mõned aastad tagasi vallutasid pihavööd kogu maailma, kuid sel kevadel moes olevad vööd ei vasta kindlasti enam samadele kriteeriumitele.

Aga kuidas teha valikut? Moes ei ole enam punutud ja kummist vööd, mis jätavad liialt odava ning leierdatud mulje. Eelistatuimad on nahast mitmepandlalised, peenikesed või ülilaiad vööd, mis rõhutavad siluetti. Huvitavaks täienduseks vöödele on saanud trendikas vöökott. Diane von Furstenbergi, Hermesi, Emilio Pucci ja teiste kuulsate brändide poolt tutvustatud piha või vöökoha ümber kantav kott on kiiresti saanud sel hooajal aksessuaariks nr.1.

Neid võib kanda nii eraldi kui ka koos, mille läbi on võimalik kotti sobitada erinevate vöödega. Vöökoti suureks plussiks on ka asjaolu, et teda saab kergesti kombineerida rõivaste ning teiste aksessuaaridega. Vöökotti on võimalik kanda nii voolavatel maxidressidel, mis lisab lookile väljapeetust ja elegantsi, kui ka kombineerida teda teksade ning topiga, et muuta väljanägemine casualimaks.

Kevadel 2011 on prillimood vägagi retrohõnguline. 50ndate, 60ndate ja 70ndate mõjutused on prillide puhul äärmiselt tugevad. Moes on huvitavad ja omanäolised päikeseprillid, mis ei jää kellelegi märkamata.Valida on kahe põhilise mudeli vahel. Võib-olla kõige intrigeerivamad ning omanäolisemad on cat-eye’d, mis olid eriti populaarsed 50ndatel ja 60ndatel. Nende edule pani aluse moeikoon Audrey Hepburn, kandes neid filmis „Breakfast at Tiffany’s“.

Cat-eye’d tagavad stiilse üldmulje ükskõik, missuguse outfitiga - nii konservatiivse kostüümi kui ka bikiinidega. Värvide ja mustrite poolest neile piiranguid ei seata. Tavaliselt sobivad cat-eye’d siiski pika, ovaalse näoga inimestele.

Cat-eye’dele on kontrastiks kõrval minimalistlikud johnlennonlikud ümmargused tumedate klaasidega silmakatted. Värvidest domineerivad pruunid, mustad, roosad ja sinised. Prillidel võivad olla nii peenikesed metallist raamid kui ka paksud plastikust raamid. Staaridest on niisuguste prillide austajad näiteks Lady Gaga ja Mary Kate Olsen.

Johnlennonlikke prille soovitan eelkõige kandiliste ja teravate näojoontega inimestele, kuna prillid aitavad teravaid näojooni pehmendada. Ümara näokujuga inimestele on need prillid aga halb valik, sest need teevad näo veelgi ümaramaks.

Selle kevade jalanõutrend on üsna ebatavaline. Me kõik oleme harjunud moelavadel nägema üha kõrgemate ja kõrgemate kontsadega kingi, kuid sel hooajal on jalavarjude seas toimunud drastiline pööre. Kevadel 2011 on trenditeadlike must have ühetasased platvormkingad ehk flatformid. Moelavadel esitlesid neid omapäraseid jalavarje nii Chanel, Michael Kors, kui ka paljud teised suurnimed.

Nii mõnigi vaatab uuele jalanõutrendile altkulmu, kuid disainerite põhjendus on lihtne: lisaks sellele, et nad omanäolised välja näevad, on nad ka mugavad ning lisavad sentimeetreid valutult. Flatforme on lihtne kombineerida nii seeliku, kleidi kui pükstega ning värvide näol neile piiranguid ette nähtud ei ole.

Lisaks flatformidele on moes ka väga madala kontsaga kingad (kuni 5 cm). Need mini-stiletod on mugav ja trendikas võimalus naisele, kes eelistab kingade puhul stabiilsust. Madala kontsaga kingad on suurepäraseks kaaslaseks nii kontorisse kui kokteilipeole, tagades väljapeetud üldmulje. Eelistada tuleks pigem maalähedaseid ja neutraalseid toone nagu beež, must ja hall. Moelavadel on neid esitlenud nii Stella McCartney, Jil Sander kui ka Prada.