26. jaanuaril 2011 toimus Euroopa Vabatahtliku Tegevuse Aasta avafoorum, kus anti avalöök vabatahtlikule tegevusele. Vabatahtlikuks astumine ei vaja kindlat vanust, sugu ega head majanduslikku seisu. Samas ei vaja see kindlat aega. Vabatahtlikuks võib inimene minna olenemata ilmast ja ajast.

Alati leidub meist nõrgemaid, kes vajavad meie abi. Sageli aitab ka ainult heast sõnast ja naeratusest; teadmisest, et keegi tuleb hea meelega appi ega nõua selle eest muud kui sõna "Aitäh!"

Tänapäeva ühiskond justkui pelgab heategevust või lihtsalt ei ole piisavalt teadlikud sellisest aktsioonist. Kindlasti aitaks vabatahtlike levikule kaasa laialdasem informatsiooni levik. Inimesi tuleks teavitada, kuhu nad peavad pöörduma, ning neile peaks välja pakkuma erinevaid valdkondi, sest vabatahtlik tegevus ei ole ainult prügi sorteerimine või tormikahjustuste likvideerimine. Alustada võib ka vanainimese aitamisest trammi peale või varjupaigas koeraga jalutamisega.

Vabatahtlikuks olemine ei nõua suuri jõupingutusi. Heateoks aitab ka väikestest ja armastest žestidest, kuid need peavad olema tehtud südamest.