1. Too tuppa värsked lilled

See on justkui killuke loodust ja lisaks lõhnavad lilled hästi ning toovad ruumi värskust. Kui sulle lõikelilled ei meeldi, siis soeta endale mõni meelepärane taim, mille saad kirjutuslauale asetada.

2. Tee heategu

Kui soovid end hästi tunda, siis pane lihtsalt keegi teine end hästi tundma. See on justkui kaks kärbest ühe hoobiga.

3. Hüppa kümme korda

Regulaarne trenn mõjub kehale hästi, aga kirjanik Gretchen Rubini sõnul muutub tema tuju kohe palju paremaks, kui ta hüppab kümme korda üles-alla.

4. Naudi hommikust vanni

Räägitakse, et õhtune vann on rahustav ja hea, kuid keegi ei keela vannis käia ka hommikuti. Võid ärgata paaril hommikul pisut varem ja lõõgastuda pool tundi soojas vannis enne kooli või tööle minekut. Päev saab kahtlemata teistsuguse alguse.

5. Tee nimekiri

Psühholoogide sõnul on suur abi töönimekirjal, kuhu märgid kõik tegevused, mida soovid päeva jooksul teha. Nii tead täpselt, mis plaanis on ja päev tundub oluliselt asjalikum, sest see on eesmärgistatud.

6. Proovi akupunktuuri

See on traditsiooniline Hiina meditsiini teraapia, mis hoiab keha erksa ja tervena. See on muutunud lääne ühiskonnas aastate jooksul järjest populaarsemaks. Akupunktuuri abil saab mõjutada kogu organismi, siseorganeid, meeleelundeid, erinevaid keha kudesid jne. Akupunktuuri eesmärgiks on tasakaalustada organismis ringlev energia ja selle abil ravida ning vältida haiguseid.

7. Kasuta stressipalli

See on teada-tuntud lahendus stressi leevendamiseks. Kui soovid stressipalli ise valmistada, siis võid õhupalli sisse lisada riisi ja õhupallile sõlme peale teha.

8. Pane kokku meelepärane esitusloend

Sinna lisad muusikapalad, mis sulle meeldivad ja mis kutsuvad esile head mälestused. Kui tunned, et tuju muutub halvaks, siis hea muusika aitab alati.

9. Kogu tsitaate, mis tekitavad hea tunde

Positiivse sõnumiga tsitaadid panevad meid mõtlema headele asjadele. See annab energiat ja tõstab tuju. Võib-olla panevad need tsitaadid keskenduma sind oma tugevatele külgedele ja tuletavad sulle meelde, milles oled hea.

10. Üllata kedagi

Tee mõnele lähedasele või heale sõbrale tore üllatus. Oletame, et sul on koolis kaks-kolm toredat sõbrannat, kellega moodustate ühise pundi. Vii neile kooli minnes midagi head, mis teeb nii sinu kui ka nende tuju hoobilt paremaks.

11. Pildista

Hiljem võid vaadata fotosid meeleolukatest sündmustest, kus sul oli tore. Kohe tulevad meelde vahvad mälestused ja tunned kiiresti, kuidas tuju paraneb. Võib-olla tekib mõnda fotot vaadates lausa idee, et võiks sõpradega kokku saada ja miskit lahedat ette võtta.

Allikas: rd.com