Miks on vahetusprogrammid olulised?

Vahetusaasta jooksul kogevad noored palju uut, mis toetab õpilase isiklikku arengut. FLEX- Future Leaders Exchange programmi kaudu noored saavad võimaluse kogeda Ameerika elu koolis ja kodus ning seeläbi suureneb riikidevaheline vastastikune mõistmine. Programm pakub täisstipendiumit, mis katab nii elamise, reisikulud kui ka tervisekindlustuse.

Loodan, et see võimalus pakub neile õpilastele tulevikus rohkem võimalusi tööl ja rahvusvahelistes suhetes. On oluline, et noored üle maailma saaksid teineteise päritoluriikidest teada nii palju kui võimalik, sest teadmatus tekitab asjatut hirmu tundmatu ees.

Mida pakub vahetusaasta õpilastele?

Reisimine on kogemus omaette ning hetkel Michigani õppiv õpilane kirjeldab oma kogemust: „Minu reis hakkas siis pihta 11. augusti hommikul koos suure kohvri ja raske seljakotiga! Ma lähen aastaks ära ja ma ei saa vahepeal tagasi tulla, kui mul midagi maha peaks jääma!
Olles Tallinna Lennujaamas ei kujutanud ma ette, kui palju reisimist mind ees ootab. See tähendas seda, et ma sõitsin 7 lennukiga! SEITSME! Nende suurte lendamistega kohtusin ma nii paljude uute inimestega, keda ei jõua isegi ära nimetada. Aga siin ma olen, elus, terve ja olen väga põnevil, mis see kooliaasta võib tuua!“

Kuidas erineb kool USAs Eesti koolist?
Missouris olev FLEX programmi õpilane tutvustab oma USA koolielu: „See tore moment kui sain endale ise tunniplaani kokku panna ja ise valida, milliseid aineid õppida soovin oli imeline. Ameerikas on koolisüsteem selline, kus iga õpilane liigub koolis vastavalt oma tunniplaanile, seega siin on täiesti normaalne, et ühes tunnis on koos kaheteistkümnenda ja üheksanda klassi õpilased. Näiteks samasuguse tasemega matemaatika tundi on päevas kolm korda ja iga õpilane, kes on valinud selle matemaatika astme läheb ühte nendest kolmest tunnist vastavalt oma tunniplaanile. Loodan, et saate aru koolisüsteemist. Koolipäevadest veel veidi. Äratus on kell 6 hommikul ja kodust lahkume kell 7 või 7.10. Peale tunde lähen kohe trenni, sest trenn algab 15.15 ja lõppeb kell 17.30. Koju jõuan taas umbes kell 18 ning siis ongi õhtusöök ja kodutööde tegemise aeg. Päevad on üsna pikad ja väsitavad, aga see-eest emotsioone on nii-nii palju.“

Kui teiegi tahate kogeda midagi uut ja panna end proovile, siis kandideerige SIIN!