Internetis ja televisioonis näeb pidevalt reklaame, mis kutsuvad tellima telefonihelinaid või osalema loosimistel, mis tunduvad üsna süütud ühekordsed tehingud. Paljud noored avastavad kahjuks alles pärast telefoni arve saamist, et tegelikult näiteks tasuta teenus osutub hoopis tasuliseks või tasuline kallimaks.

Enamasti on probleemiks teenuste halb tingimuste sõnastus või esitus. Mõnel lehel nagu celltt ei ole võimalik üldse näha, et teenus oleks tasuline. Üldjoontes on nendel lehtedel või reklaamidel siiski kusagil all väikeselt kirjas, et sulle saadetakse iga nädal või kord kuus sõnum, mille eest maksad 50.- kuus (3.2 eurot). Esimene teenuse kasutamine aktiveerib paketi.

Sellised lehed reklaamivad end tihti populaarsemate ausamate lehekülgede varjust nagu rate.ee, facebook, hot.ee, mail.ee ja muud.

Kui juhtub õnnetus, et tõesti selline teenus teadmata tellitakse võibki juhtuda, et avastatakse alles järgmise arvega, et märgatavalt on summa suurenenud.

Hoia silmad lahti, sest varsti räägime sellest kuidas taolist õnnetust ära hoida ja lõpetada.

Kas oled leidnud end sellisest olukorrast ja kuidas sina sellega tegelesid? Kirjuta meile kommentaar, kasuta valmis vormi siin või saada kiri postaksti noortehaal@delfi.ee