Täna on teie ees Eestit restoraniteeninduses esindav Erik Tammeleht (19) Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, kes õpib kokandust.

Mida on selle eriala õppimine sulle andnud?
Kui rääkida kokandusest, siis tänu kokandusele olen saanud selgeks mitmed toidumaailma põhitõed ja tehnoloogiad. Minu kulinaarne silmaring on arenenud metsikult ning toite tehes ja maitstes võib rännata üle maailma.

Kui rääkida teenindusest, siis need oskused ja teadmised, mida ma olen omandanud selle ajaga, on olnud imelised. Asjad, millest ma enne üldse ei teadnudki, on saanud mulle selgeks. Olen õppinud nii palju, et ei oskagi seda tunnet ja teadmiste pagasit sõnadesse panna...

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?
Võistlustel osalemine on andnud mulle jõudu ja enesekindlust inimestega suhelda. Võistlustel käimine annab sulle tunde, et sa oled kõigeks valmis ja sa oled võimeline kõike endale selgeks tegema. Võimalus näha, kuidas teised teevad samu asju hoopis teisiti, annab hoo proovida ja katsetada uusi lähenemisi.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?
Oma töös saan ma inspiratsiooni puuduvatest tunnetest ja maitsetest. Töötades kokana tahan ma alati proovida midagi uut ning sellega avardada oma meeli, ning mis muu saaks olla parem, kui muuta kliendid seeläbi rõõmsateks ja rahulolevateks.

Millised on sinu tulevikuplaanid?
Tulevikuplaanid... Pärast kooli lõpetamist sooviksin ma kindlasti veel midagi juurde õppida. Noorena oleks õige ammutada võimalikult palju teadmisi ning pärast tuleks oma anded ja teadmised enda ja teiste kasuks tööle panna.

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis. Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.