Täna on teie ees Eestit sõiduautotehnikas esindav Janari Zirk (22) Tartu Kutsehariduskeskusest.

Mida on valitud eriala õppimine sulle andnud?
Sõiduautotehnikuks õppides omandasin eeskätt erinevaid uusi teadmisi ja kogemusi tehnika valdkonnas, mis on mulle tulevikuks vajalikud. Samas, tänu sellele, et läksin seda eriala kooli õppima, olen ma üldse niikaugele jõudnud.

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?
Võistlustel osalemine on andnud mulle arusaama kutsemeistrivõistluste sisust ja korraldusest. See muutis ka mu enesehinnangut enda erialavaliku suhtes kindlamaks. Nagu ma olen aru saanud, siis Euroopa võistluste tasandil käivad asjad hoopis teistmoodi, ning seetõttu on varsti algav võistlus täielikult uus kogemus mu elus.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?

Mu töö on mu hobi! Mulle meeldivad eestkätt tööd, kus saab rahulikult ja vaikselt asja kallal nokitseda, mitte aja peale mingeid juppe vahetada. Peamiselt on nendeks töödeks diagnostika ja suuremahulised detailivahetused, nagu näiteks mootorivahetus.

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Täpseid plaane on veel raske ette kujutada, kuna elu on alles ees. Üsna tõenäoliselt on mu tulevikutöö seotud minu erialaga.

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis. Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.