Täna on teie ees Eestit veebiarenduses esindav Tallinna Polütehnikumi õpilane Hendry Sadrak (18), kes tõi möödunud aastal ülemaailmsetelt kutsemeistrivõistlustelt WorldSkills koju meisterlikkuse* medali.

Mida on eriala õppimine sulle andnud?
Õppisin koolis multimeedia eriala, mille alla läks nii veebiarendus ja disain, graafiline disain, fotograafia kui ka video ja helindus. Eriala õppimine avardas mu silmaringi mitte ainult veebi alal vaid ka videote loomises, erinevate graafiliste kavandite disainimises ja fotograafias. See oli hea sissejuhatus, et iseseisvalt edasi õppida, mida ka tegin kooli kõrvalt nii tööl käies kui ka vabal ajal.

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?
Nendel mitmetel võistlustel osalemine on aidanud mul rohkem keskenduda pisiasjadele ning töö või ülesande kvaliteedile, olen õppinud aega paremini jaotama erinevate ülesannete vahel. Võistluskogemus on aidanud mul ka oma graafilisi disaine paremini koostada ning realiseerida. Lisaks olen õppinud kärarikkas keskkonnas ümbritsevat ignoreerima ja keskenduma oma tööle.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?
Oma töös inspireerib juba see, et mulle reaalselt meeldib see eriala. Elan oma elu läbi töö.

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Tulevikus sooviks edasi töötada nii veebiarenduse kui ka graafilise disaini alal. Teisisõnu mitte ainult arendajana vaid ka disaineri või projektijuhina. Üritan oma panust anda võimalikult paljudes tiimides ning ettevõtetes, õppides teistelt ja teisi õpetades, mõttega, et kunagi ka oma start-up’i või firma loon.

* Meisterlikkuse medaliga tunnustatakse võistlusel WorldSkills noorte väga häid kutseoskusi. Medali saavad need võistlejad, kelle punktisumma ületab 500 piiri.

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis. Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.