Hendry, miks valisid Tallinna Polütehnikumis multimeediumi eriala?

Teadsin väga varakult, et tahan hakata tegelema tootearenduse, veebide ja disainiga. Nii leidsin Tallinna Polütehnikumist multimeediumi eriala spetsialiseerumisega veebispetsialistiks, kus õpetatakse täpselt seda, mida soovisin. Saan tegeleda nii programmeerimise kui ka disainiga. Olen oma valikuga väga rahul.

Mis on tähtsaim omadus, mis sinu valitud elukutse esindajal olema peaks?

Tähtsaim omadus on kiirus. Tuleb käia ajaga kaasas ja olla kursis kõigega, mis toimub pidevalt muutuvas tehnikamaailmas. Sama on disaini ja uute stiilidega.

Õpid Tallinna Polütehnikumis, kuidas sinu õppetöö välja näeb?

Õpin kolm aastat kutsekeskharidusõppes. Saan nii kutse kui ka keskkooli lõputunnistuse. Õpin kõiki õppeaineid, mida õpitakse gümnaasiumites, aga selle kõrval on ka väga palju huvitavaid erialaseid aineid. Näiteks olen õppinud graafilist disaini, tootedisaini, veebidisaini, 3D modelleerimist, erinevaid arvutisüsteeme ning video ja helide muutmist ja monteerimist. Minu lemmikuteks on kõik õppeained, kus on olulisel kohal loovus. Et olla edukas veebi alal, tuleb lisaks koolitundidele ja tööle pidevalt juurde õppida. Asja vastu peab olema suur huvi.

Kus sa töötad ja kas saad oma töös kasutada koolis omandatut?

Töötan veebiarendajana firmas Optimist Digital. Oma igapäevatöös kasutan pea kõike, mida Tallinna Polütehnikumis õppisin.

Mis on su tulevikuplaanid?

Tahan saada oma erialal tippspetsialistiks ja selleks plaanin kindlasti ka edasi õppida.

Loetud päevad on jäänud kutseõppurite maailmameistrivõistlusteni WorldSkills 2015 Brasiilias, kus esindad Eestit veebidisainis. Kus oled ennast veel proovile pannud?

Osalesin koolisisestel kutsemeistrivõistlustel, mille ma ka võitsin. Sealt edasi esindasin kooli Eesti meistrivõistlustel Noor Meister, kus samuti võitsin. Nii sain võimaluse esindada Eestit maailmameistrivõistlustel.

Kuidas oled end suurvõistluseks ette valmistanud?

Viimased kuud olen igapäevaselt lahendanud ülesandeid juhendaja Margit Tennosaarega, kes on WorldSkillsil Eesti ekspert veebidisainis. Et saada rahvusvahelise võistluse kogemust, osalesin Soome meistrivõistlustel Taitaja 2015.

Kuidas sind Brasiilias proovile pannakse?

Veebidisain on WorldSkillsil kõige populaarsem eriala, võistlejaid on kokku 42. Võistlusel on mitu erinevat ülesannet: disain, inimestele nähtav veebiarendus (Front-end) ja tagaplaanile jääv veebiarendus (Back-End). Nelja päeva jooksul valmib kaheksa erinevat projekti, millest kaks on disainilahendused ja kuus veebilehed. Kohtunikud hindavad kõike alates sellest, milline leht välja näeb ja lõpetades sellega, kas ja kuidas veeb toimib. Kõige keerulisem on töö õigeks ajaks valmis saada. Pinge ja ärevus on suur, sest külastajaid oodatakse 200 000. Brasiilia reklaamib WorldSkillsi võrdselt olümpia ja jalgpalli MM-iga. Olen väga uhke, et saan Eestit esindada, igaühele sellist võimalust ei anta.

Kas teadsid, et …

11.–16. augustini toimuvad Brasiilias Sao Paulos ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 2015, kus ligi 50 riigist panevad oma oskused proovile 1200 kutseõppurit. Nende seas on ka üheksa vaprat Eesti noort, kes võtavad mõõtu mehhatroonikas, restoraniteeninduses, maastikuehituses, plaatimises, veebidisainis, IT-s ja tisleritöös. Noorte osalemist rahvusvahelistel võistlustel koordineerivad Sihtasutus Innove ning Haridus-ja Teadusministeerium.