Sündmus toimub ajavahemikul 10.00 - 22.00 mille jooksul pakutakse külastajatele sadu erinevaid töötubasid ning teadust populariseerivaid tegevusi mis toimuvad „ScienceCity Szczecin“ kümnetes erinevates tegevuspaikades. Eelmise aasta andmete põhjal ootavad korraldajad tänavu üle 20000 külastaja 12 tunnist programmi jälgima.

Teeme Keemiat läheneb huvilistele läbi mitme meele, kasutades nii visuaalselt efektseid, kuid ka maitsvaid katseid. Lisaks tutvustatakse sama meeskonna poolt tänavu suvel edukalt läbiviidud projekti StratosChem. Just jäätise valmistamise ning stratosfääri avastusprojekti StratosChemiga reklaamitakse sündmuse kodulehel Eesti noorte telki.

Viljandi noorte tegevuste ning teekonnaga Szczecinisse on võimalik kursis olla läbi videoblogi ning pildimaterjali läbi Facebooki lehe.

Euroopa Teadlaste Öö on projekt, mille eesmärk on teaduse ja teadlaste populariseerimine Euroopas. Programm on rahastatud Horisont 2020 poolt, mille raames tõstetakse Euroopa teaduse taset ja tagadakse maailmatasemel teadusuuringute jätkumine. Viljandi noorte reisi toetavad Viljandi Linn, Eesti Teadusagentuur, Viljandi Noorte Volikogu, Eesti Füüsika Selts ning Haridus- ja teadusministeerium.