„Töövarjupäeva eesmärk on anda aimdus, kuidas koolis õpitavad teadmised tööle asudes rakendust leiavad. Tihti aga arvatakse, et 7.-9. klassi noortel on oma vanuses selle kogemuse saamiseks veel liialt vara,“ tõdeb Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse karjäärispetsialist Marja-Liisa Vaiksalu, lisades, et nii see siiski pole. „Põhikooli lõpuklassid on just paras aeg töö- ja ametimaailmaga tutvuma hakkamiseks, ka seetõttu, et esimesed valikud seisavadki noortel ees juba 9. klassi lõpul. Soovime noori julgustada avastama ka neid ameteid, millest nad enne pole kuulnud või mida kaalunud,“ ütleb ta.

Kandideerida saab enam kui 160 Tallinnas ja Harjumaal töötava ametiesindaja töövarjuks ning esindatud on kõik eluvaldkonnad: olgu selleks siis ämmaemand, päästekomando pealik, nahameister, pakirobotite insener, rongijuht, linnaosa vanem, siseministeeriumi uimasti poliitika nõunik või sotsiaalmeediaspetsialist, kelle näol on ühtlasi tegu ka tuntud noore blogijaga. Need on vaid käputäis ametiesindajatest, kes soovivad noorte arengusse panustada neile töömaailma tutvustades.

Kandideerida on võimalik 1. oktoobrini ja selleks on vaja täita registreerimisvorm Innove kodulehel. Lisainfo ürituse kohta, näpunäited edukaks kandideerimiseks ning erinevate ametite tutvustused ilmuvad töövarjupäeva ürituse alla Facebookis.