Peakorraldaja Elmar Reinholdi sõnul on järjekorras 13. teadusfestivali peateema seotud Eesti teadus- ja kultuuripärandiga läbi viimase 100 aasta. "Selle aasta festival räägib teadusest kui kultuurikeskonna arendajast ja vastupidi. Lisaks sellele pöörame rõhku Eesti värvikale ajaloole, mis on seotud meie keskkonna ja selle hoidmisega.Kutsume teid läbi viima sündmusi, mis keskenduvad Eesti teaduse arengule, saavutustele, ajaloole ning tulevikule läbi keskkonna säilitamise," tutvustas peakorraldaja.

Reinhold selgitas, et festivali eesmärk on tekitada inimestes huvi teaduses toimuva vastu. Samuti soovitakse huvilistele luua paremaid võimalusi Eesti teaduse ja teadlaste tööga tutvumiseks.

„Meie jaoks on oluline ka soodustada dialoogi tekkimist avalikkuse ja teadustööga tegelevate inimeste vahel," lisas peakorraldaja.

26.-29. septembrini aset leidev Teadlaste Öö festival on ainus üle-eestiline teadusfestival ja ühtlasi ka kõige pikema traditsiooniga teadussündmus terves Baltikumis. Mullu toimus festivali raames üle 900 teadussündmuse ja seda ligi 40 kohas üle Eesti.

Eelmise aasta festivali fotod.

Registreerimine kaaskorraldajaks aadressil: www.teadlasteöö.ee/korraldajale või e-maili teel tof@ahhaa.ee.