Võrumaa Noorte suvepäevadel olid osalema oodatud rõõmsameelsed ja teotahtelised noored vanuses 7-26. Ürituse eesmärgiks oli suvel tuua kokku Võru maakonnas elavad noored, et teha üheskoos midagi uut ja huvitavat välitingimustes. Suvepäevadel toimusid mitmed erinevad tegevused, mis üht-või teistpidi oli seotud suvepäevade teemaga.

Esimene päev täis turvalisust ja ohutust

Suvepäevade avamist väisas Vastseliina Valla vallavanem ning Võru maavanem, toimusid tutvumismängud ja kätte jagati suvepäevi tähistavad T-särgid - roheline särk kuulus korraldajatele, kollane osalenud noortele ja punane noorsootöötajatele - sedasi moodustati ühiselt valgusfoor, mis oli ka üheks turvalisust kajastavaks elemendiks. Pärast lõunasööki toimus Kirikumäe järve ääres vetelpäästekoolitus, mille käigus oli noortel võimalus päästmise praktilist poolt harjutada.

Vetelpäästekoolituse lõppedes toimus paadisõiduvõistlus, millest noored innukalt osa võtsid. Lusti ja rõõmu pakkus see nii osalejatele kui ka korraldajatele. Edasi jätkus päev turvalisuse teemadel õppevideote vaatamine ja sel teemal arutlemine.

Esimene õhtu lõpetati seiklusmänguga ümber Kirikumäe järve, mille käigus noored pidid lahendama ristsõna, ühiselt laulma, sõitma paadiga, juhtima pimedaid sõpru laudrajal ning tegema lõket.

"Kahtle kõiges" pani noored mõtlema

Teine päev algas töötubadega, kus sai osa võtta sellistes töögruppides nagu Maanteeamet, Kolm Põrsakest, enesekaitse, Päästeamet, terrorismi ja pagulus ning turvaseks. Päeva teises pooles toimus Pille Kriisa 3-tunnine koolitus, mille ajal kõlas enim fraas "kahtle kõiges". See pani nii mõnegi noore korraks oma tegude üle rohkem mõtlema ja seda üli tunda ka pärastistes aruteludes.

Õhtu lõppes meeleoluka võrkpallivõistlusega ning Vastseliinat tutvustavate tegevustega - võimalus oli tutvuda Vabadusspordi ning Vastseliina Hokiklubi tegemistega. Õhtul esines Vastseliina noortebänd "Jää", pärast mida avanes kõigil huvilistel karaoke võimalus.

Valimised, kook ja maasikad

Kolmas ning ka viimane päev algas valimiste simulatsiooniga, mille eesmärgiks oli noori kohalikeks omavalimisteks ette valmistada. Simulatsiooni käigus toimus erakondade moodustamine, erakondade ideede kaitsmine ning hääletus, mille käigus valiti välja "volikogu". Pärast simulatsiooni toimus traditsiooniline võistlus “Noored vs Noorsootöötajad”, milleks olid sel aastal teatevõistlused. Suvepäevade lõpp saabus tänamiste, maasikate ja koogiga.

Võrumaa noored on kokkuhoidvad - käiakse ühistel väljasõitudel ja korraldatakse ühiseid üritusi. Iga-aastaselt toimub Võrumaa Noortekogu eestvedamisel osaluskohvik ning traditsiooniks on kujunenud ka ühised Võrumaa Noorte Suvepäevad. Võrumaal on 6 noortevolikogu ning erakondlikud noortekogud, mille tulemuseks on ühtne Võrumaa Noortekogu.