Vahetuspereks saamise võimalus on igal Eesti perel, kes soovib tavapärasesse pereellu vaheldust, uusi kogemusi, keelepraktikat – eelkõige aga unustamatut aastat. Omalt poolt pakute ühele välismaa keskkoolinoorele ainulaadset võimalust elada ja õppida rikkaliku kultuuri ja loodusega riigis - Eestis.

Programmis osalevad pered saavad võimaluse näha koduriiki teisest kultuurist pärit noore pilgu läbi, tutvuda uute keelte ja kultuuridega, suheldes vahetult näiteks hispaania või saksa keelt emakeelena rääkiva õpilasega. See on parim võimalus õppida tundma või meelde tuletada teisi suurepäraseid kultuure ja keeli.

Viis korda programmis osalenud pereisa Mait Landi sõnul on YFU andnud nende perele hindamatu elukogemuse. “Meie kahelapselisest perest on saanud seitsmelapseline.” Perekond Kamber, kes augustikuus oma perre teise vahetusõpilase vastu võtab, toob esile, et “Vahetuspereks olemine on hea võimalus end ja oma peret paremini tundma õppida ning seeläbi kasvada paremaks inimeseks.”

Kõige olulisem vahetuspereks saamise juures ongi soov avada oma süda ja kodu noorele gümnasistile, kellega koos muudetakse aasta mälestusväärseks. Kindlasti ei ole määrav kodu asukoht ega võimalus pakkuda õpilasele omaette tuba. Otsus vahetuspereks saamise kohta sõltub pere motivatsioonist, tahtest ning soovist silmapiiri avardada.

Kui 2012/13. õppeaastal saabus siia välisriikidest 34 innukat noort, siis selle aasta augustis on Eestisse tulemas ligi 30 vahetusõpilast. Hetkel pakume Eestis pereliikmeks saamise ja olemise võimalust lastele Euroopast ning Aasiast, kellega on võimalik tutvuda  Facebooki lehel.