Tegerdirektor Oliver Kontram, vahetusõde Kertu Ruutma ja vahetuspere Tomp nõustusid üksmeelselt, et vahetusõpilase mõju perelastele on postiivne. Kõik rõhusid faktile, et ühiseid tegemisi tuleb aasta jooksul juurde ja oma kultuuri õpitakse paremini hindama ja väärtustama.

Oliver Kontram tõi välja fakti, et kolmandik kõigist vahetusperedest on olnud selles rollis rohkem kui korra. Eesti rekordvahetuspere on avanud oma kodu ja südame juba kuuele õpilasele. Vahetusperede ühiseks jooneks on kindlasti kõrgendatud huvi teiste kultuuride vastu.

Vahetusõde Kertu Ruutma leidis, et pere nõusse saamine ei olegi alati nii lihtne. Seoses enda vahetusaastaga Mehhikos oli Kertu omandanud hispaania keele ja tundis end sellevõrra kindlamalt kui nende perre tuli Pablo Mehhikost. Tegelikkuses sai terve pere korraliku inglise keele praktika ja muutus aastaga palju kokkuhoidvamaks. Kertu tõdes, et ühe venna asemel kahe venna omamine on tore, sest kui üks vend ei taha õhtul jooksma tulla, siis teine ikka tahab. Lisaks said vennad omavahel paljusid asju koos teha.

Perekond Tomp sattus aasta eest olukorda, kus oma laps hakkas Uruguaysse vahetusaastale suunduma ja YFU pakkus teist last asemele.Kindlat plaani perel ei olnud, aga mõte tundus huvitav ja kui võimalike õpilaste hulgas oli Anna-Lena, kes pärit samuti neljalapselisest perest ning tuli YFU muusikaprogrammi, oli pere otsus tehtud. Pereema Mari tõdes, et samasuguse peremudeliga vahetuslapse sulandumine pereellu toimus sujuvalt. Omad lapsed muutusid vahetusaasta vältel korralikumaks, sest kuidas saakski olla halvem kui vahetusõpilane, kes kõik öeldu ära teeb.