1. Eemalda vana küünelakk.

2. Vala kauss täis sooja, kuumemapoolset vett - võid sinna lisada vannisoola, -õli või tavalist dušigeeli ning leota jalgu umbes veerand tundi.

3. Pese jalad nuustikuga puhtaks, seejärel võta pimsskivi ja eemalda kõikvõimalikud nahapaksendid kandadelt ja pöidadelt.

4. Eemalda ülejäänud surnud naharakud koorijaga. Selleks võib olla spetsiaalne jalgadele mõeldud koorija, tavaline kehakoorija või ka ise valmistatud koorija kohvist, suhkrust, meresoolast vms. Väga mõnus on JOIKI spetsiaalselt käte ja jalgade koorimiseks mõeldud koorija, millest olen lähemalt kirjutanud SIIN.

5. Lõika küünekääridega küüned lühikeseks ja kui sul on palju liigset küünenahka, võta appi ka küünenahakäärid (nagu tavalised küünekäärid, aga pikemad ja teravamad).

6. Kreemita jalgu põhjalikult. Minu lemmik on The Body Shopi piparmündiga jalakreem, sest see jahutab ja niisutab, kuid imendub piisavalt ruttu, nii et jalad ei jää rasvaseks. Pööra erilist tähelepanu kandadele ja varvastele.

7. Puhasta varbaküüned kreemijääkidest, tupsuta neid soovi korral ka küünelakieemaldajaga, et küünelaki alla ei jääks rasvast pinda.

8. Kanna peale kiht aluslakki ja lase sel täielikult kuivada.

9. Kanna peale küünelakk - et varbaküünte lakkimine lihtsam oleks, soovitan kasutada varvaste vahele käivaid svamme (jah, neid, millega näed välja nagu troll). Kui lakk pole piisavalt tugeva pigmendiga, võid vajada kaht kihti - ära unusta, et ka enne teise kihi lisamist peab esimene kiht täielikult kuivama.

10. Viimase sammuna kinnita küünelakk pealislakiga. Nüüd peaksid saama piinlikkustundeta sandaalid jalga panna. :)

Haa! Vean kihla, et vähemalt üks teist teeb täna õhtul kodus pediküüri. ;)

Loe rohkem postitusi Anna Elisabethi ilublogist!