Tere, mina olen Anna Elisabeth, 22aastane pealinnatüdruk. Mu elus on suur pere, suur armastus ja rohkelt tööd ja õppimist. Lisaks kõigele sellele meeldib mulle pikalt ja laialt lobiseda kõigest ilusast — meigist, moest, kaunitest paikadest siin maamunal ja isegi toidust, kui see on ilusasti serveeritud (või ka mitte, toit on üleüldiselt üks mu parimaid sõpru :D). Selleks punusingi siia oma pesa — et jagada teiega kõiki kauneid, lahedaid ja meeldejäävaid asju, mis mu teele sattuvad. Loodan, et naudite mu ilupesas veedetud aega. :)

Mis mõttes sa oma meigipintsleid ei pese?

Tuhnisin sõbranna meigikotis… nagu ikka. Mulle meeldib uudistada, milliseid tooteid teised kasutavad, nii et teise naise ilumaailmasse piilumine on minu jaoks äärmiselt põnev. Igatahes, mulle sattus näppu üks päris kvaliteetne pintsel. Lähemalt vaatlusel… õõvastavalt must pintsel! “Kuule, millal sa seda viimati pesid?” küsisin naerdes. “Pesin? Ma ei ole seda pesnud,” kõlas vastus. Nagu see poleks piisavalt vastik, on ta seda pintslit kasutanud juba ligi kaks aastat… Loomulikult järgnes kohustuslik moraalilugemine, pärast mida soovitasin tal õhtul kodus oma pintsleid šampooniga pesta ja vaadata, mis juhtub. Me kõik teame, mis juhtus. “Issand, kui rõve! Ja ma olen seda iga päev oma näo vastu pannud!” Igatahes, see väike intsident pani mind mõtlema… Kui palju on tegelikult inimesi, kes regulaarselt oma meigipintsleid ei pese? Kui sa pole üks neist, siis võid siinkohal lugemise lõpetada. Olen siin, et kõigile teistele väike loeng pidada.

Põhimõtteliselt, iga kord kui sa meikimisel pintsleid kasutad, koguneb pintslile mitte ainult meigijääk, vaid ka surnud naharakud, õlid ja loomulikult on pintsel ka üks suur ja tubli bakteripesa — eriti kui kasutad seda vedelate toodetega. Aja jooksul kuhjub üks mustus ja sodi üksteise otsa ning lõppkokkuvõttes annad sa musta pintsliga oma näole mitte ainult kenama jume, vaid ka hunniku igasugust muud jama, mis ummistab poore ja tekitab vistrikke. Ei kõla ju väga toredalt?

Ma tean, et on olemas mitmeid erinevaid puhastusvahendeid, mis loodud spetsiaalselt meigipintslite tarvis, kuid kogemus on näidanud, et tegelikult piisab šampoonist ja väikesest froteerätikust. Mina kasutan niisutavat šampooni, sest see jätab harjased mõnusalt pehmeks ja läikivaks — kindlasti ei tasuks kasutada… ma ei tea… kohevusšampooni? Igatahes, teen pintsli vee all märjaks, panen hernetera suuruse piisakese šampooni peopessa, lisan veidi sooja vett ja keerutan pintslit peopesas. Kogu mustus tuleb ära koos vahuga — vaht värvub vastavalt pintsli otstarbele kas beežiks, pruuniks või roosaks, silmapintslite puhul kasvõi roheliseks. Vajadusel lisa šampooni (suurematega kulub seda rohkem) ja pese, kuni vaht on puhas ja valge. Pigista üleliigne vedelik välja, kuivata õrnalt froteerätikuga ja aseta pintsel ööseks kuivama. Lihtne nagu lapsemäng.

p.s. Pintsleid pestes püüa neid hoida otsaga allapoole — nii ei pääse vesi pintslivarre sisse.Nüüd marss pintsleid pesema!

Anna Elisabethi ilupesa asub aadressil http://www.annaelisabeth.net/