Igaks juhuks tuletan meelde, et parim ilunipp suveks on meigi kandmata jätmine ja nahal puhata laskmine. Ma ei taha kindlasti öelda, et kõik peaksid end 24/7 jumestama. Ma ei teeks seda ka ise hea meelega, kuid et mind pole õnnistatud eriti hea jumega, pean ma leidma selle meigikotist. ;)


Ühtlane jume
Halvematel päevadel võib kanda ka jumestuskreemi, kuid enamjaolt võiks suviti piirduda BB-kreemiga, mis on põhimõtteliselt tooniv päevakreem, mis aitab peita pisemaid nahavigasid ja muuta jume pisut ühtlasemaks. Ise kasutan selle all alati ka tavalist niisutavat kreemi, sest kogemus on näidanud, et puhastatud ja niisutatud nahal on tulemus ühtlasem ja kauapüsivam. Mina kasutan sel suvel Maybelline’i Dream Fresh BB-kreemi, mille hind peaks jääma alla 10 euro ja mida on saadaval kolmes erinevas toonis. Mu nägu kipub sageli ka päeva jooksul “läikima” hakkama, eriti kui ilm on palav. Nendeks puhkudeks kasutan läbipaistvat puudrit, mis imab kogu rasu endasse, nii et tulemus jääb kenasti matt. Nii et kui keegi on hädas läikiva lauba või ninaotsaga, siis soovitan läbipaistvaid puudreid uurida — minu oma on firmalt theBalm, mida müüakse näiteks Kaubamajas ja I.L.U-s. 

Põsepuna & päikesepuuder
Eesti suvi on selline, nagu ta on… Vihmapilvi on sel aastal igatahes kõvasti rohkem kui päikesepaistet ja selleks, et näost mitte kaameks ja halliks jääda, tuleb appi võtta erinevad tuubid ja potsikud. Kasutan mõnel korral nädalas isepruunistavat näokreemi Lumenelt (arvustus SIIN), iga päev leiab tee mu näole erksamat värvi põsepuna ja kui tunnen, et vajan veel ekstra “vunki”, haaran päikesepuudri järele. Suveks sobivad kõikvõimalikud julgelt roosad ning koralli- ja virsikukarva põsepunad. Et need on enamasti üpris tugeva pigmendiga, tuleb neid ettevaatlikult peale kanda. Soovitan alustada imeväikese kogusega, sest juurde saab alati panna, aga vähemaks võtmine on juba teine lugu. Veel üks mugav variant on kreemjas põsepuna, mida võib ka kergelt näpuotstega peale kanda. Mina tunnen, et vajan alati kaht päikesepuudrit — matti ja sädelevat. Mati puudriga saab tooni ühtlustada (nt kui nägu on kahvatum kui keha) ja kontuurida, sädelev on päevitunud põsesarnadel, oimukohtades ja rangluudel imeilus. Väga hea matt päikesepuuder on Too Faced Chocolate Soleil (arvustus SIIN), mis lõhnab täpselt nagu šokolaad!

Silmad
Silmi võib aastaringselt julgelt rõhutada, nii ka suvel. Kes ripsmetušši ei armasta, võiks ära proovida vähemalt ripsmekoolutaja — piisab ka ainult sellest, et silmi rohkem “avada” ja särama panna. Suvel pöörduvad paljud neiud ja naised veekindla ripsmetuši poole, sest sellega on rannas (Eestis siiski vihma käes) oluliselt muretum ja kes tunneb, et vajab lisakindlust, sel soovitan ka veekindla tuši soetada. Väga head on Max Factori tušid, mida julgen alati kõigile soovitada, kuid see ei tähenda, et sina ei võiks oma lemmikut leida mõnelt teiselt brändilt. Suvel on väga cool’id ka kõikvõimalikud värvilised silmalainerid, mis muudavad pilgu hoobilt säravamaks ja suvisemaks.
Kulmukaar tuleks alati korras hoida — keda on õnnistatud tihedamate kulmudega, sellele piisab hõredamate kohtade täitmiseks ja kulmukaare “lihvimiseks” kulmupuudrist, kuid palju on ka neid, kes peavad endale ise kulmud “joonistama”. Ma ei pea siinkohal silmas tohutult ebaloomulikku ja kitsast kulmukaart, vaid pehme käe ja pruuni kulmupliiatsiga kontuurimist. Teen seda ise iga päev, sest paraku pole mulle antud just kõige etemad kulmud, küll aga vajan neid oma tumedate juuste ja silmade kõrvale. Väga hea on The Body Shopi kulmupliiats, millel on õrnalt vahajas koostis.

Huuled

Suvi on toonitud huulepalsamite ja -läigete aeg, paksu huulepulgaga pole palaval päeval küll midagi peale hakata, peale selle käekotis või taskus sulatamise. Huulepalsam on must-have terve aasta, kuid just suvel võiks sellele pisut vunki lisada ja eelistada midagi, millel oleks ka pisut marjatooni. Selliseid huulepalsameid on saadaval ohtralt. Teine variant on huulepulk, mis pole mitte matt ja täiesti kattev, vaid on kergelt läbikumav ja sügavuti niisutav. Minu uus lemmik on Dior Addict Extreme, kuid kindlasti on saadaval hulganisti odavamaid valikuid. Ka huuleläige võiks olla niisutav, mitte kleepuv. Et ma ise väga suur huuleläigete kandja pole, oskan soovitada tagasihoidliku tooni ja palsamit meenutava tekstuuriga Clarins Natural Lip Perfector’it, odavamatest ja kirkamatest Avoni Supershock huuleläikeid, mis pole samuti kleepuvad.
p.s. Soovitan otsida palsameid ja läiked, millel on ka SPF!

Anna Elisabethi ilupesa asub aadressil http://www.annaelisabeth.net/