Põhjanaabrite seas kümme nädalat väldanud eksperimendis osales 22 kerge kõrgvererõhutõvega inimest. Uuringu esimeses etapis vähendasid katsealused oma harjumuspärast päevast snäkikogust 250 kalori võrra ning tarbisid samas mahus Fazeri 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi. Uuringu teises etapis vähendasid osalejad snäkkide kogust, kuid šokolaadi lisaks ei söönud. Tulemused näitasid, et eksperimendis osalenute vererõhk, kolesteroolitase ning kehakaal kummaski uuringuetapis ei muutunud.

Fazeri toetusel Helsingi Ülikooli teadlaste poolt läbiviidud eksperiment kinnitas sarnaselt paljudele teistele viimase aja uuringutele tumeda šokolaadi mitmekülgset kasulikkust tervisele. “Järjest enam uusi uuringuid järeldab, et tumedal šokolaadil võib olla tervisele positiivseid mõjusid, seda eriti vereringele ning vererõhule,” kommenteeris Helsingi Ülikoolis uuringumeeskonda juhtinud professor Mikael Fogelholm.

Fazeri toitumisvaldkonna ekspert Sanna-Maria Hongisto sõnas, et uuringutulemused, mis järeldavad, et tumeda šokolaadi söömine ei avalda mõju vererõhule ja kehakaalule, on kindlasti hea uudis kõikidele magusasõpradele. “Samas tuleb meeles pidada, et šokolaadi tuleb alati süüa mõõdukalt ning selle arvelt tuleks vähendada muude snäkkide tarbimist,” lisas Hongisto.