Kauapüsiva maniküüri saladus on ilusa kuju ja sileda pinnaga küüned. Parim küünekuju vastupidava maniküüri jaoks on ümarate otstega ja servadest kergelt kandiline küüs. Tasub eelistada viilimist küünekääridele või -tangidele.

Jälgi, et enne küünelaki pealekandmist oleks küüned puhtad, kuivad ja õlivabad. Enne tasub ka küüsi küünelakieemaldajaga puhastada, et eemaldada libe pealispind.

Kasuta aluslakki

Korralik aluslakk muudab küünepinna siledamaks ning annab ühtlasi värvilisele lakile, millest kinni haarata. Järgmisena kanna peale kiht küünelakki — kõige paremad on tavalised, mitte n-ö kiirkuivavad lakid. Need kuivavad siledamalt ja tugevamalt. Metalliklakid püsivad muide alati kauem peal kui tavalised.

Õige tehnika on kõige alus

Parim tehnika: üks tõmme keskele, üks paremale ja üks vasakule. Kanna peale õhuke ja ühtlane kiht ja lase enne teise kihi pealekandmist vähemalt mõned minutid kuivada. See laseb igal kihil võrdselt tugevneda — liiga paks kiht küünelakki ei kuiva korralikult ning lakk hakkab peagi maha kooruma.

Kanna iga päev peale kiht pealislakki, et hoida ära küünelaki koorumist või murenemist. Ära lase ka küüntel ära kuivada — kreemita käsi vähemalt kaks korda päevas. 

Allikas: allwomenstalk