“Uskumatu! Uskumatu!” sõnas juhendaja Merit Karise, kes koos kahe õpilasega Brüsselis konkursi lõputseremoonial osales. “Žürii liikmed rääkisid, et meie lugu oli lihtne ja siiras ning väga korraliku tehnilise teostusega. Mul jäi kõiki neid kiidusõnu kuuldes ausalt öeldes suu lahti.”

Konkursi võitudega kaasneb auhinnaraha kogusummas 20 000 eurot. Filmimeeskond on lubanud korraldada selle eest oma toetajatele suure peo ning investeerida disainiõppe arendamisse Kuressaares.

Film “Minu perekonna ränded” osales Euroopa Komisjoni korraldatud sisserändajate teemalisel konkursil. Film räägib kahe minuti jooksul ametikooli teabegraafika õpilase Nadja Haugase ning tema vanemate ja vanavanemate rännetest viimase saja aasta jooksul.

Kokku esitati konkursile 1500 tööd, mis pidid läbima ka siseriikliku konkursisõela.

Filmi meeskonda kuulusid ametikoolis teabegraafikat õppivad Nadja Haugas Carolin Kuiv ja Kätlin Tint ning multimeedia kujundamise õpilane Martin Siilak. Video valmis teabegraafika õpperühma erialaprojekide tundide raames.

Idee väljatöötamist juhendas Merit Karise, tehnilist teostust Lauri Saluveer ja Madis Vaher.

“Žürii preemia võit tuli tänu õpilaste headele ideedele ja teostusele,” lisas Karise. “Publikupreemia oli puhas töövõit, tegime koolis ja ka Facebookis palju tööd selleks, et filmi vaadataks ja meile klipile hääli antaks.”

Karise jaoks on see tänavu juba teine selleteemaline filmiedu. Märtsis võitis reklaamikunsti valikaines ametikooli ja SÜGi õpilaste ühistööna valminud video peapreemia Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee filmikonkursil.

“Saime Brüsselis mitmeid kontakte, näiteks Bologna Ülikooli filmiinstituudi, ühe Taani kuningliku filmikooli ja ühe Londoni reklaamikooliga, kellega saame koostööd jäkata,” märkis Karise.

“Euroopa Komisjoni esindajad kavatsevad meie filmi hakata näitama sisserändeteemalistel konverentsidel ja mujal. Samamoodi on komisjon palju kasutanud ka meie kevadist filmi, mis rääkis Euroopa kodanikuks olemisest.”