„Eile said võistlejad kätte oma võistlusülesanded ja terve päev kulus ettevalmistuste tegemisele,“ ütles koka ekspert Kristi Tüvi, lisades, et tavaliselt on nii võistlejatele kui ka juhendajatele kõige pingelisem võistluste esimene päev, sest kunagi ei tea, kuidas võistlustöö kulgema hakkab. Tüvi sõnul on tänavuste võistluste ülesanne pisut omapärasem kui varasematel aastatel, kuid siiski on ta kindel, et kõik läheb hästi.

„Ootusärevus on suur, sest tuleb väga täpselt jälgida kõiki võistlusülesande detaile ja mahtuda ette antud aega,“ rääkis Restoran Tchaikovsky noor kokk Krestina Õun. „Lisaks oled sa pidevas esinemissituatsioonis, sest pealtvaatajaid on ligi 50 000 ja samal ajal jälgib sind ka kohtuniku valvas pilk,“ selgitas Õun. Kuigi päevad on pikad ja pingelised, siis on noore koka sõnul eestlaste tuju hea ja meeskonnavaim kõrge.

Eesti osaleb EuroSkills’il kolmandat korda ja tänavu astuvad võistlustulle Eestist 19 noort meistrit 15 erialal. Eestit esindavad kokk, teenindaja, IT meeskond, veebidisainer, graafiline disainer, trükkal, mehhatroonikud, ehituspuusepad, ehitusviimistleja, tisler, mööblitisler, puidupingi operaator, müürsepp, plaatija ja sõiduauto tehnik.

EuroSkills’i eesmärgiks on tutvustada kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet üle kogu Euroopa. Iga kahe aasta tagant toimuvatel võistlustel panevad end ligi poolesajal kutsealal proovile kuni 25aastased noored meistrid.

Vaata fotosid!