Mida rohkem süvenesin, seda rohkem ka selginesid põhjused, miks minna välismaale õppima ja teha midagi, mida kõik näiteks ei teeks. Taani kasuks rääkisid väljakutse, seiklushimu, kogemus, uued tutvused, tasuta õpe ning kindlasti parem, avatum ja praktilisem lähenemine eriala õppele.

Kandideerimisprotsess oli ka lihtsate sammude haaval läbitav. Dream Foundationi abiga täitsin avalduse ja tegin keeletesti. Meeletult pikast koolide nimekirjast aitas Dream Foundation valida sobiva kooli, mis tegi minu elu palju lihtsamaks. Hoidsin silma peal uudiskirjadel ja kogu vajalikul informatsioonil. Muidugi näitasin üles ka enda aktiivsust ja initsiatiivi välismaal õppimise suhtes. Dream Foundation korraldas ka seminare tulevastele üliõpilastele, et väliskogemus algaks ja kulgeks plaanipäraselt.

Nagu iga teine ülikool ootab tulevaselt üliõpilaselt suurt õppimishimu ja ka alustatu lõpule viimist, nii soovivad seda näha ka välismaa ülikoolid. Olen tähele pannud, et Eestis jäetakse ülikool pooleli erinevatel põhjustel, vahetatakse eriala või õpingute kestus venib — näiteks kõrge õppemaks, vale või igav eriala ja suuremad ootused õpingute suhtes. Hetkel kohapeal olles ja tudeerides ei kujutakski ette, et keegi tahaks kooli pooleli jätta.

Olen tegelenud graafilise disainiga juba neli aastat. Sellest tuli ka valik graafilise disaini eriala kasuks University College of Northern Denmark ülikoolis, mis asub Aalborgi linnas. Siiani olen õppinud kõike omal käel ning tulin kooli teatud eeldustega. Lootsin ja soovisin midagi eriti värsket ja uudset. Sain kõike, mida ootasin ja hetkel pean isegi tõdema, et saan teadmisi graafilise disaini sellistes kategooriates, mida ei oodanud. Praegu ei jõua ära oodata järgmise aasta aineid ja veel rohkem süvendatud õpet. Momendiga kasvas kõrgustesse minu arvamus välismaal õppimisest.

Kooliga seonduvate elamuste hulgast tooksin kindlasti välja õpilastele antud väljendusvabaduse. Seda vabadust ei tekita üliõpilased ise, vaid õppejõud nõuavad seda. Antakse palju võimalusi õpitut praktiseerida. Iga kuu moodustatakse kursusesiseselt grupid, kes ühiselt peavad valmis saama projektiga, mis läheb kuu lõpus hindamisele. Kooliväliste elamuste hulgast toon välja kohalike ja rahvusvaheliste tudengite sotsiaalse elu. Aalborgi ülikoolilinnas on üks kindel tänav, kuhu nädalavahetustel kõik üliõpilased kogunevad, et pidutseda baarides, pubides ja klubides. Selline pidutsev sotsiaalne elu on soovituslikult vajalik, et leida uusi tutvusi kohalike seas. Uued tutvused on vajalikud töökoha otsingutel ja aitavad ka paremini sisse sulanduda.

Tahad võita tahvelarvutit? Vaata SIIA!