Projekt on innovaatiline ja mina pole kuulnud, et kuskil teises Eesti koolis samalaadne projekt toimuks. Tõsi, ilmuvad küll koolilehed, kuid see projekt on lehtedest märkas erinev.

Aasta alguses, kui õpilased jõuavad üheteistkümnendasse klassi, jagatakse klassid gruppidesse. Iga grupp saab endale ülesandeks kajastada koolielu ja üldisi sündmusi, mis on seotud kooliga, terve aasta vältel.

Loomulikult ei pea üks grupp kajastama tervet aastat, vaid gruppidele jagatakse loosi teel 2 kuud, mida nad peavad kajastama. Kõige sündmusterohkemad ja soositumad on loomulikult detsember ja veebruar, kus tavapäraselt on tegevust rohkesti.

Projekti üldine ülesehitus on lihtne - iga grupp kirjutab, pildistab, filmib, joonistab toimunud sündmuseid ja kajastab neid. Aasta lõpus koostab grupp kaitsekõne, milles võtab kokku eelneva aasta ja selle jooksul toimunud sündmused.

Hindajaks on komisjon. Komisjoni esimees on õppealajuhataja ning seal on ka mitmed õpetajad. Tavaliselt kajastatakse sündmusi blogger.com vahendusel st. peetakse blogi. Siinkohal toon näiteks ühe blogi, mida pidas meie grupp eelmisel aastal.

Samuti vahendatakse sündmusi läbi kooli koridorides asuvate telerite, kuhu on õpilastel võimalus üles panna oma slideshow'd ja tehtud fotod. Projekt on kasulik nii õpilastele kui ka koolile. Õpilased saavad kogemuse, kuidas töötada koos grupiga ja kuidas planeerida oma aega. Samas areneb ka arvuti kasutamise oskus ning kirjutamisoskus. Kool seevastu saab hea arhiivimaterjali ja ohtralt pilte.

Projekt on minu meelest väga kasulik ja arendav. Innovaatiline projekt, mille kägus paraneb õpilaste omavaheline suhtlus klassikaaslaste ja õpetajate vahel.

Soovitan soojalt seda meediateemalist projekti ka teistele koolidele. Selle kasutuselevõtt toob kaasa väga palju positiivset.

Vahva, et peale õppimise on koolis ka midagi muud teha!