Mina olen Henek, Erasmuse tudeng Hispaanias Granada nimelises linnas. Alustame algusest. Kuidas siia sattusin? Mõte tuli pähe jooksmise ajal. Otsisin viisi, kuidas paremini sporti teha, samal ajal õppida ja ka uut keelt omandada.

Kuna parajasti õppisin ülikoolis hispaania keelt, polnud just keeruline sihtriiki valida. Konkreetse ülikooli valisin küll instinktiivselt, see tähendab, et vaatasin ülikoole tutvustavaid pilte. Sõelale jäi üks ja ainus — Granada Ülikool. Miks? Põhjus lihtne, sest siin on mäed! Minu jaoks on mägedes peidus midagi maagilist ja sõnulseletamatut. Niisiis, uurisin natuke ülikooli ja linna kohta ning juba olingi kindel, et tahan sügisest õppida Granadas.

Granaatõunast ehk Granadast

Linn, mis tõlgituna tähendabki granaatõuna, asub Hispaania lõunaosas Sierra Nevada mäestiku jalamil kolme jõe ristumiskohal, merepinnast umbes 700 meetri kõrgusel.

Linnas ringi vaadates kerkib vähemalt minul esile üks konkreetne sõna — kultuur. Hooned on vanamoelised ja madalad, tihtipeale on hoonete karniisid väga kaunilt kujundatud. Igatahes Radissoni hotelle ja Viru keskuseid ei paista siin olevat.

Ent mitte ainult hooned ei loo kultuuri, vaid ka inimesed. Populatsioon on umbes 250 000. Kuigi Tallinna rahvaarv peaks numbriliselt suurem olema, siis visuaalselt paistab, et siin elab vähemalt miljon inimest! Tänavad on tihtipeale hilisõhtuni rahvast täis. Kultuurierinevusi on nii suurel hulgal, ent neid asju saab rääkida tulevikupostitustes.

Turismimagnet?

Granada omab ühte Hispaania väärtuslikumat pärli — see on Alhambra kindlus.Foto: Henek Tomson Ise ma ei ole kindlust veel külastanud, kuid kui ühel hommikul mööda jooksin, taipasin, et see siin on üks maailmaimedest. Hordide kaupa turismibusse ja inimesed seisavad kell 8 hommikul ligi 50 meetri pikkuses järjekorras. Päevane külastatavus on üle kolme tuhande inimese. Ei saa tulevikus minemata jätta!

Sellega tõmban sissejuhatava jutukese kokku. Järgmisel korral kirjutan lähemalt kohanemisest ja õpingutest.